Έλεγχο σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», η οποία στεγάζεται στην περιοχή του Κολωνού Αττικής, πραγματοποίησε πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια του συντονισμένου ελέγχου διαπιστώθηκε ότι η 48χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτρια απασχολούσε 11 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι έξι ήταν αλλοδαποί υπήκοοι και εργάζονταν ανασφάλιστοι. Ένας από τους αλλοδαπούς διέμενε παράνομα στη χώρα μας, για τον οποίο θα κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφής στη χώρα καταγωγής του.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε βάρος ενός από τους πέντε ημεδαπούς εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί αύριο ενώπιον των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών.

Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας, επιβλήθηκαν άμεσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.