Στην αναβολή της δίκης για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη οδήγησε αίτημα της οικογένειας της.
Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 6 Ιουνίου 2022 κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα της μητέρας και των αδελφών της άτυχης κοπέλας που δολοφονήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια στο Β νεκροταφείο.

Συγκεκριμένα, η συνήγορος πολιτικής αγωγής υποστήριξε ότι ο αστικός φάκελος, μέσα στον οποίο περιλαμβάνονται και σημαντικά έγγραφα της ποινικής δικογραφίας, έχει κρατηθεί στο ΔΣΑ και απαιτείται μία ειδική διαδικασία για την απόδοση του. «Υπάρχει αντικειμενική αδυναμία να υπερασπιστούμε τους εντολείς μας. Εντός τριμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και εν συνεχεία να προχωρήσουμε στην προετοιμασία για την υποστήριξη της κατηγορίας» υπογράμμισε η Γιάννα Παναγοπούλου.

Από το δικαστήριο απουσίαζε ο 61χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος επέλεξε να εκπροσωπηθεί από την αυτεπαγγέλτως διορισθείσα συνήγορο του.

Δώρα Ζέμπερη: Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε δυο φορές ισόβια για ανθρωποκτονία


Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, καθώς και για τα πλημμελήματα της παράνομης οπλοχρησίας και της παράνομης οπλοφορίας.

Η άτυχη κοπέλα δέχτηκε 14 μαχαιριές μέσα στο νεκροταφείο την ώρα που θρηνούσε την απώλεια ενός φίλου της. Αρχικά, ο 61χρονης ισχυρίστηκε πως πρόθεση του ήταν να κλέψει την Δώρα Ζέμπερη και για το λόγο αυτό την απείλησε με μαχαίρι. Η γυναίκα φαίνεται πως αντιστάθηκε και ο κατηγορούμενος αφού την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου της έκλεψε την τσάντα και στην συνέχεια πούλησε το κινητό της στο κέντρο της Αθήνας για 20 ευρώ.

Δεν προέκυψε ότι στη δολοφονία εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα

Οι ισχυρισμοί του 61χρονου, ωστόσο, άλλαξαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης όταν σε υπόμνημα του έκανε λόγο για ηθικούς αυτουργούς πίσω από τη δολοφονία της νεαρής γυναίκας κατονομάζοντας μάλιστα και έναν δικηγόρο ο οποίος, όπως ανέφερε, του πρότεινε 30.000 ευρώ για να την τραυματίσει επειδή χειρίζονταν κάποια υπόθεση στην εφορία.

Από την έρευνα που ακολούθησε δεν προέκυψε ότι στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε δίκη μόνο ο 61χρονος ο οποίος καταδικάστηκε και ως ο δολοφόνος της.

Από την επεισοδιακή ακροαματική διαδικασία αναδείχτηκε ο αγώνας επιβίωσης της άτυχης Δώρας που εργαζόταν και στήριζε την οικογένεια της ξεχρεώνοντας ακόμη και χρέη που δεν ήταν δικά της.

«Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της. Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας του πρωτόδικου δικαστηρίου και κάλεσε τον κατηγορούμενο να πει την αλήθεια λέγοντας: «Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει».