Κρίσιμη η σημερινή ημέρα της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου τον περασμένο Μάιο στην Καλλιθέα.

Η ακροαματική διαδικασία προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς και σήμερα αναμένεται να φτάσει στο τέλος της η λίστα των μαρτύρων κατηγορητηρίου ενώ δεν αποκλείεται να καταθέσει η κατηγορούμενη για την επίθεση σε βάρος της Ιωάννας, Έφη Κακαραντζούλα.

Η 36χρονη εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της με το ενδιαφέρον, πλέον, να στρέφεται στους ισχυρισμούς που θα προβάλει. Το «σενάριο» ότι η απόφαση της να επιτεθεί στην Ιωάννα συνδέεται με 40χρονο άνδρα φαίνεται να αποδυναμώνεται. Και αυτό γιατί ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ουδέποτε συνάντησε την Ιωάννα, ενώ αναφερόμενος στην κατηγορούμενη είπε πως είχαν μια «περιστασιακή ερωτική σχέση».

Η κατηγορούμενη θα κληθεί να αποκαλύψει το

«μυστικό» που κρατά καλά κρυμμένο και αφήνει να εννοηθεί ότι η μοναδική που το γνωρίζει είναι η Ιωάννα.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο πως η 36χρονη θα αρνηθεί κατηγορηματικά ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει τηνΙωάννα ζητώντας να δικαστεί για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της» – Συγκλόνισαν οι γιατροί της Ιωάννας

Έφτασε στο δικαστήριο η Ιωάννα

Οι γιατροί που κατέθεσαν κατά την τρίτη συνεδρίαση εξέφρασαν την πεποίθηση πως η Ιωάννα κινδύνευσε να χάσει τη ζωή της. Μάλιστα, η γιατρός Μαρία Καλοφώνου περιέγραψε ότι η θερμοκρασία του σώματός της Ιωάννας είχε φτάσει τους 400 βαθμούς Κελσίου. «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός και συμπλήρωσε: «Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

Ο εισαγγελέας θα απαντήσει σήμερα στο αίτημα της πολιτικής αγωγής για κλήση σε κατάθεση δύο ακόμη προσώπων η μαρτυρία των οποίων θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς φέρονται να είχαν επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν αλλά και μετά από την επίθεση.

Ήδη, ο εισαγγελέας έχει επιφυλαχθεί σημειώνοντας ωστόσο ότι «αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Πάντως, αν τελικά το δικαστήριο αποφασίσει την απόρριψη του σχετικού αιτήματος, υπάρχει η δυνατότητα με την ανακοίνωση της απόφασης να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ερευνήσει την ύπαρξη συνεργών στο έγκλημα και να ανοίξει νέα δικογραφία για το θέμα.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος