Αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας στην οποία έκανε λόγο για μεταξύ τους «εικονική» συμφωνία την οποία συνέδεε με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, το 2016. 

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση σε βάρος των επιχειρηματιών μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα που εμφάνιζαν ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά.

Η δικαστική εξέλιξη έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος που άσκησε η Βουλή σε βάρος του πρώην υπουργού ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες Καλογρίτσα οι οποίες διαβιβάστηκαν στο Κοινοβούλιο.

 Η έρευνα για την επίμαχη υπόθεση ανοίγει, πλέον, σε δυο μέτωπα καθώς το σκέλος της δικογραφίας που αφορά  τον Ν. Παππά θα διερευνηθεί με βάση τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών από το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ ο ρόλος των επιχειρηματιών θα μπει στο “μικροσκόπιο” της τακτικής δικαιοσύνης.