Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί

Κατηγορούνται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και παθητική δωροδοκία


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
9:53
14/11/2014
Στο εδώλιο θα καθίσουν τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί
loading

Με τις κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και παθητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, κατηγορίες που συνδέονται με υπόθεση παράνομων αμοιβών που φέρονται ότι εισέπρατταν για την προμήθεια ορθοπεδικών υλικών από πολυεθνική εταιρεία, παραπέμπονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τρεις πανεπιστημιακοί γιατροί.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμόν 813/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πρόκειται για τρεις ορθοπεδικούς, καθηγητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι υπηρετούσαν σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης («Γεννηματάς», «Ιπποκράτειο», «Παπανικολάου»).

Όπως περιγράφεται στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, οι ορθοπεδικοί προωθούσαν τα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρίας, εξασφαλίζοντας για τους ίδιους ως «δώρο» το 20% της αξίας τους, το οποίο η εταιρεία κάλυπτε με αντίστοιχη υπερκοστολόγηση (35%). Στην ουσία το «δώρο» των γιατρών το πλήρωνε τελικώς το Ελληνικό Δημόσιο.

Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα η ζημιά που προκλήθηκε στα νοσηλευτικά ιδρύματα ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2000-2006, ενώ το όφελος των κατηγορουμένων φτάνει συνολικά τα 1,5 εκατ. ευρώ.

Στο βούλευμα, εκτός των ποσών που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκόμενων προσώπων και θεωρήθηκαν ως «μη δικαιολογημένα με βάση τα εισοδήματά τους», γίνεται αναφορά σε διάφορες προσφορές που απολάμβαναν οι γιατροί, όπως ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει