Την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος επτά Μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη με δράστη έναν 37χρονο ιερέα περιγράφει δικηγόρος ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση του Συνοδικού Δικαστηρίου.

«Δεν θεωρούσα ότι θα είμαι από τους πρώτους ή γενικά ένας από τους οποίους θα στόχευε. Όμως το γεγονός ότι ήμασταν πολύ κοντά, θα μπορούσα να ήμουν, όπως και ήμουν μια παράπλευρη απώλεια, με πάρα πολύ μικρές επιπτώσεις» σχολίασε ο δικηγόρος και αυτόπτης μάρτυρας, Γιώργος Τζήκας μιλώντας στο Mega.

«Δεν ξεχνιέται εύκολα αυτό που έγινε. Όταν ήρθε στο γραφείο μας πριν από έξι μήνες και μας ζήτησε τη νομική μας συμβουλή είδαμε έναν άνθρωπο σοβαρό, με επιχειρήματα. Δεν έδωσε την εικόνα του τρελού. Μια χαρά κανονικότατος ήταν» πρόσθεσε σημειώνοντας ότι «αργότερα είδαμε κάποια δείγματα, έλεγε είμαι χάλια, θέλω να αυτοκτονήσω».

Αυτόπτης μάρτυρας για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Πώς συνέβη το περιστατικό

«Κάθετε ακριβώς μπροστά μου. Στα καλά καθούμενα, ευγενικά ζητά το λόγο από τον προεδρεύοντα. Ήταν πολύ περίεργο γιατί ήταν πολύ ξαφνικό. Ο προεδρεύων του δίνει το λόγο. Ρωτάει ο 37χρονος “είστε μιλημένοι από τον Βεροίας;”. Όχι απαντά ο προεδρεύων. Επαναλαμβάνει το ερώτημα, παίρνει την ίδια απάντηση. Τότε σκύβει, βγάζει ένα πολύ μεγάλο μπουκάλι δίλιτρο, για μποτίλια που μόνο με δύο χέρια μπορούσε . Νόμιζα ότι είναι νερό και ότι θέλει να τους μπουγελώσει και άρχισα να του φωνάζω “τι κάνεις πάτερ, ηρέμησε”. Μέχρι να του το πω, εκσφεντονίστηκαν τα υγρά, οι παπάδες νόμιζαν ότι είναι κάτι άλλο στην αρχή. Όταν αρχίσαμε να βλέπουμε να καίγονται, να ουρλιάζουν, να βλέπουμε αίματα, αυτό έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου» κατέληξε ο κ. Τζήκας.

«Εκείνος που καθόταν δίπλα μου έχει έγκαυμα, δίπλα το μάτι, αρκούσε η σταγόνα να ακουμπήσει τα ρούχα μας για να καταστραφούν. Ακολούθησε ένας πανικός, υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός. Στη συνέχεια πετάει το ένα μπουκάλι και πάει να εφοδιαστεί με δεύτερο. Αντιστάθηκε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε. Πήγαμε στην τουαλέτα για να πλυθούμε και είχε παντού αίματα» πρόσθεσε.