Στο κλίμα συνεννόησης ανάμεσα στις δύο οικογένειας σχετικά με το μέλλον της μικρής Λυδίας, μετά τη δολοφονία της μητέρας της στα Γλυκά Νερά από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, αναφέρθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας της 20χρονης Καρολάιν.

«Η δίκη είναι σε άλλο κλίμα, το θέμα παιδί είναι σε τελείως διαφορετικό κλίμα. Δεν υπάρχει ίχνος διάθεσης για αντιδικία για το παιδί. Υπάρχει διάθεση να βρεθεί μια λύση», ξεκαθάρισε μιλώντας στο Mega, ο Αθανάσιος Χαρμάνης.

«Ενημέρωσα την Εισαγγελέα Ανηλίκων για την κατάσταση που βρίσκεται η μητέρα της Καρολάιν και της οικογένειας, για το σπίτι που διαμένουν και την επιθυμία τους να μεγαλώσουν το παιδί τουλάχιστον μέχρι κάποια ηλικία. “Έχασα την κόρη μου, αν χάσω και το εγγόνι που θα είναι η χαριστική βολή” μου εκμυστηρεύτηκε η ίδια» είπε ο δικηγόρος.

«Με συνεννόηση, με αμοιβαία κατανόηση θα συμβεί αυτό. Οι σχέσεις των γιαγιάδων είναι καλές, μπορούν και συνεννοούνται. Δεν χωρούν αντιδικίες σε θέματα παιδιών. Ο γνώμονας πρέπει να είναι το συμφέρον του παιδιού. Να το σταθμίσουν, ξέρουν καλύτερα εκείνες. Φαντάζομαι αν υπάρχει συμφωνία αλληλοεκτίμησης και σεβασμού ότι και η Εισαγγελέας δεν θα έχει αντίρρηση» τόνισε.

Δικηγόρος οικογένειας Καρολάιν: Υπάρχει προμελέτη και ψάχνουμε το κίνητρο

Για προμελετημένη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν έκανε λόγο ο δικηγόρος. «Αυτά τα εγκλήματα γίνονται είτε με προμελετημένο φόνο ή εν βρασμώ ψυχής. Ο βρασμός ψυχικής ορμής ερμηνεύεται ότι είναι μια αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος που οδηγεί τον δράστη στην πράξη» ανέφερε.

«Ένας άνθρωπος που κοιμάται δεν μπορεί να προκαλέσει αυτή την αιφνίδια υπερδιέγερση συναισθήματος και δεύτερον για ποιο συναίσθημα μιλάμε, για έναν άνθρωπο που δεν έδειξε ίχνος ενσυναίσθησης; Ήταν τόσο πολύ έξυπνος και οργανωτικός για να προβεί σε μεθοδευμένες ενέργειες συγκάλυψης μετά την πράξη του; Υπάρχει προμελέτη και ψάχνουμε το κίνητρο» υποστήριξε ο δικηγόρος.