Στη δημοσιότητα δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των πέντε ατόμων που κατηγορούνται ότι έκλεβαν αυτοκίνητα και τα χρησιμοποιούσαν σε ληστείες κοσμηματοπωλείων.

Η σπείρα όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. εξαρθρώθηκε στις 7 Ιουνίου από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η αστυνομία δυνάμει της ίδιας Διάταξης, δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφίες των κατασχεθέντων αντικειμένων.

Εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και τρεις κλοπές οχημάτων σε περιοχές της Αττικής ενώ το συνολικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 190.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και τον εντοπισμό των διαφευγόντων τη σύλληψη.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476201 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 14-12-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στον Νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Οι φωτογραφίες από τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν

Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία των ατόμων που κατηγορούνται εδώ.