Το υπόμνημα του Χρήστου Καλογρίτσα για τον διαγωνισμό του 2016 και η απάντηση του Νίκου Παππά

Οι καταγγελίες και η... «τζούφια υπόθεση»


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17:02
25/09/2020
Το υπόμνημα του Χρήστου Καλογρίτσα για τον διαγωνισμό του 2016 και η απάντηση του Νίκου Παππά
26
loading

Στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας, με αφορμή τις καταγγελίες του Χρήστου Καλογρίτσα σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, βρίσκεται το πολυσέλιδο υπόμνημα του εργολάβου στο οποίο αποδίδει πρωταγωνιστικό ρόλο στον πρώην Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «ΤΟΞΟΤΗΣ» κατέθεσε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από πταισματοδίκη,  υπόμνημα στο οποίο επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του πρώην υπουργού στην υπόθεση της συμμετοχής του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες  με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλος CCC.

Ο Νίκος Παπάς απάντησε στις αναφορές του εργολάβου κάνοντας λόγο για «τζούφια υπόθεση». «Είναι ενδεικτικό των αδιεξόδων. Κάθε φορά που στριμώχνεται θα θυμάται και μια τζούφια υπόθεση», σχολίασε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στον Flash 99.4 .

«Νομίζω ένα ξαναζεσταμένο φαΐ το οποίο δεν προσφέρει στη δημόσια συζήτηση σε κανένα νέο, από έναν άνθρωπο ο οποίος έχει συγγενικές σχέσεις με τον κ. Θεοδωρικάκο και δικηγόρο τον κ. Λοβέρδο, νομίζω ότι έχει και πεπερασμένη πολιτική αποτελεσματικότητα» ανέφερε ο κ. Παπάς.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας, πάντως,  στην επόμενη φάση της έρευνας, θα αξιολογήσει αν τα στοιχεία τα οποία προσκομίζει ο κ. Καλογρίτσας οδηγούν σε διώξεις συγκεκριμένων προσώπων ενώ όπως αναμένεται να εξετάσει και το ενδεχόμενο αποστολής της δικογραφίας στη Βουλή ώστε να κριθούν οι αναφορές για τον κ. Παππά.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας στο υπόμνημα του, που αριθμεί 35 σελίδες, παραθέτει  νέα στοιχεία και στρέφεται κατά του πρώην υπουργού Νίκου Παππά αλλά και της οικογένειας Χούρι του κολοσσού CCC με την οποία βρίσκεται σε αντιδικία καθώς την κατηγορεί για κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση.

Με τα επιπλέον στοιχεία που προσκομίζει στη δικαιοσύνη ο κ. Καλογρίτσας επιχειρεί να ενισχύσει τον ισχυρισμό του περί συναλλαγής μεταξύ της εταιρίας του και του λιβανέζικου Ομίλου που, όπως λέει, δεν σχετιζόταν με έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ,όπως αρχικά εμφανίστηκε, αλλά με την χρηματοδότηση του , με 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να διεκδικήσει μια από τις τηλεοπτικές άδειες και να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει «δικό της κανάλι».

Στο υπόμνημα του, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι η οικογένειά του και οι επιχειρήσεις τους «υπέστησαν στην κυριολεξία πλήρη οικονομική και επιχειρηματική καταστροφή και ανεπανόρθωτο διασυρμό», καθώς εμπιστεύτηκε «διόλου τυχαία πρόσωπα».

Σύμφωνα με το υπόμνημα, το φθινόπωρο του 2015, ο Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε  από μία  ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη  της οποίας είχε ανατεθεί στον Υπουργό  Επικρατείας, Νίκο Παππά,  ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση.

Σε αυτή τη συνάντησης, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο εργολάβος, «του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και  της εμπιστοσύνης  προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να  τους  «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και  να μπει «μπροστινός» και μόνο για  τη συμμετοχή  σε Διαγωνισμό που θα  διενεργούνταν  για  τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου  μέσω αυτού  να  καταφέρουν  να λάβουν   μία  τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο  για  την υποστήριξη  της πολιτικής  τους».

Όπως αναφέρει «η εντολή  τους  ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα  έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα  χρήματα και θα είχαν  την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος. 

Μάλιστα, ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα  στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα  και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να  εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και  ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά  προς  αυτήν την  κατεύθυνση…».

Ο εργολάβος υποστηρίζει πως ο λιβανέζικος κολοσσός υπαναχώρησε από την σχεδίαση αφήνοντας αυτόν εκτεθειμένο , ενώ καταλογίζει ευθύνες τον πρώην υπουργό ότι τον εξέθεσαν μόνο και μόνο γιατί αυτός τους εμπιστεύθηκε απόλυτα.

Καταλογίζει, επίσης, δόλο στην CCC, θέτοντας μία σειρά ερωτήματα για την στάση της και ζητώντας από τον Εισαγγελέα να ερευνήσει την σύμβαση και τους όρους της εργολαβίας του κατασκευαστικού κολοσσού στα Εμιράτα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

26
σχόλια
 1. avatar από Σωτήρη

  Απλά όπως υποτιμάνε όλους τους Έλληνες, υποτίμησαν και τον Καλογρίτσα !
  Αλλά ο Καλογριτσας είναι ... κακό ... παιδί ! ...... πολύ κακό παιδί !
  Εάν παιχτεί περίπου τίμιο παιγνίδι στα δικαστήρια ...... Παππά ..... έμπλεξες πάρα πολύ άσχημα. ! τόσο άσχημα που ίσως να μην μπορείς ούτε να φανταστείς !

 2. avatar 5 χρονια ειχα την απορια……

  ποιος αχεροταιζει το μπαξεβανη??????τη ντοκουμεντα που δεν πουλαγε ουτε φυλλο??????/

 3. avatar ρωτανε συριζαιοο για το σκανδαλακι παπα-καλογριτσα…..

  ντοκα μπαξεβανης λιβανος.....και απαντα για τις βροχες της καρδιτσας.....ταλε κουαλε......τα καλα και συμφεροντααααααααα....ταις ψυχαις ημωνννννννννννννν.........αλληλουιααααα....τσιπρα και μουτζαλιαααααααααααααα..............αμην αμην.............ντοκα και χ αυγηηηηηηηηηηηηηηηηηηη......συντακτες και κοντρααααααααααααα

 4. avatar ΟΡΝ

  Όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες.

 5. avatar ο παπας……εφαγε φασουλες…..ξαναζεσταμενες…..

  και περδεται στον αερα των καναλιων..................................τζουφοειδως..................στελαρα βοηθα......νοτοπουλα αμπλα τρεχα.......

 6. avatar τα δυοοοο…αστεριααα…του βορρααααα

  λουλουδιαααααααααααααααα....ανθισμεναααααααααααααααααααα

 7. avatar Υπάρχει εξήγηση

  Ο Καλογρίτσας ΔΕΝ έφαγε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όπως έτρωγαν με χρυσά κουτάλια οι αμαρτωλοί κατασκευαστικοί όμιλοι με τα ΜΜΕ (MEGA, Star, Απογευματινή...) από τα κλεφτοκόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που πτώχευσαν την Ελλάδα και μας έβαλαν στο μνημόνιο, και τώρα την συκοφαντεί το ΣΥΡΙΖΑ.

  1. avatar την ατικα ο συριζα τη βουλιαξε

   με πολακοδανεια και δανεικα στο συντροφο αριστερο αγωνιστη και μαχητη καλογριτσα

 8. avatar Αααααα

  Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον «καμπάνια» 2 εκατ. ευρώ σε κανάλια

  1. avatar γεια σας μπρε αριστερονια….

   καπιταλακια του θατσερισμου και μαδουρισμου......συναντησεις με μαρινακη ...κοντομηνα.....καλογριτσα........για να φτιαξετε συριζοκαναλα παραμαγαζα του σταλινοφασισμου.....ντροπη σας...ουτε τη ψηφο σας θα ξαναδειτε .....[...]

  2. avatar αλλα λογια ….κουφια λογια……παπατζιδικα…..

   επι του θεματος ουδεν.........τα ιδια κανετε και στα καναλια......ο σταλινισμος σας εμφανεστατος....ντοκοχρυσαυγουλα ειστε...........εσυ δεν πληρωνεις τις διαφημισεις στα ραδια και στα καναλια???δεν εχομε ναζισμο εδω ουτε στααλινισμο...

 9. avatar ΚΛΕΩΝ

  Αν μοιραζατε 20 εκ.ευρω και εσεις κανεις τους δεν θα μιλουσε!

  1. avatar μοιρασανε ταντερα τους…..

   750 στο κοκαλη....35 εκ ε στο σαββιδη.....200 στο κοντομηνα και στο κουρη...στο καλογριτσα.........μην ξεχνας......συριζομυαλε μπαξεβανακη

 10. avatar Για να προσέχουμε να μιλάμε για τον Παππα

  Κοτζάμ μαγαζάτορας και αριστερός
  Και καθαρός σαν περιστερα

 11. avatar τζουφια…..κρανια……θυμιζεις

  τζουφη........δηλωτικο της αμηχανιας σου...τι να πεις τωρα στο συντροφο σου καπιταλα βοσκοτοπα?????

  1. avatar εδω παπας…εκει παπας…..που ειναι ο καλογριτσας????

   εμπλεξενε ο κακομοιρης ο παπακης....τα φαγια....με τις τζουφιες [...]

 12. avatar +++

  Η [...] εργολάβος.

 13. avatar Γιάννης Τσιρόπουλος

  Τελικά όλα αυτά τα εκατοντάδες εκκατομυρια που πήγαν ρε συριζαίοι;

 14. avatar ΕΝΩ ΕΣΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΣΑΙ

  ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΣΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!............................
  Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΟΥ.........

 15. avatar πολυ δυσκολα τα πραματα

  μετά τις γιαφκες, τα γκάλοπ, και τις νεες λιστες βγαλανε και αυτόν φαντασου πόσο κατω εχουνε πέσει

 16. avatar φροιξος

  χα χα αν βρήκατε καταλληλο τον καλογριτσα να κανει καναλι που να σας στηριζει καλα να παθετε!!! ξέρατε που πηγε για δανεικά??? ξερετε ποιον εχει δικηγορο?

  1. avatar ανεστιος

   τον εξοντωσατε οικονομικα...τον βαλατε σε περιπετειες......το συντροφο της αριστερας και της προοδειτικοτατης συμμαχιας λεοντων

  2. avatar δικα σας τα κοσμηματα

   παπας και καλογριτσας

  3. avatar ο παπας του δινε δανεικα

   απο αττικα........απο σισισι........εσυ τουδινες τα εργα με απευθειας αναθεσεις....ηταν και αυτος αριστερος και θελατε το κομματισμο του να εκμεταλευτειτε

  4. avatar το παπατζη ρωτησε…..στελαρα…… νοταμ…………..

   σισισι.........ντοκα../////////////////////////..δικο σας κοσμημα ειναι....καταδικο σας....συριζοκαναλα θελατε.......ετοιμους και τα στρατακια καψωχια ακριδια μπαξεμπανια για στελεχωση.....ολα μυστικα και υπογεια......[...].......[[[καμια σχεση δηλ με αριστερα]]

 17. avatar ΤΕΛΙΚΑ !!!!

  ΑΥΤΟΣ Ο [...] ΠΑΠΑΣ ...ΑΠΟΔΕΙΚΝΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ [...] !!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει