Μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας βρίσκεται στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας αφού φέρεται να καλούσε, με έγγραφο, σε εξέγερση κρατούμενους στο Κατάστημα Κράτησης της Κέρκυρας ως αντίποινα στη δημιουργία της φυλακής υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. Ένας από τους δυο αποδέκτες του εγγράφου, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες, ο εξάδελφος του Αλβανού Μάριον Κόλα πρωταγωνιστή στην μεγάλη απόδραση των 11 από τις φυλακές Τρικάλων, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ο οποίος έπεσε νεκρός σε συμπλοκή με αστυνομικούς στα βουνά του Σουλίου τον περασμένο Ιούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές έχουν στα χέρια τους το επίμαχο έγγραφο που εστάλη με δυο φαξ στη φυλακή της Κέρκυρας, με αποστολέα το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο και αποδέκτες, δυο κρατούμενους τον εξάδελφο του Μάριον Κόλα και έναν Έλληνα. Έγγραφο με το ίδιο περιεχόμενο αλλά χωρίς να προκύπτει ο αποστολέας εντοπίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και στις φυλακές Κορυδαλλού να διακινείται ανάμεσα στους κρατούμενους οι οποίοι καλούνταν να υπογράψουν ότι συμφωνούν για να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακών τύπου Γ.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, θα ερευνηθεί η γνησιότητα
του εγγράφου και αν πράγματι φέρει την υπογραφή του συγκεκριμένου δικηγορικού γραφείου. Σε κάθε περίπτωση θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο της διάπραξης του αδικήματος της πρόκλησης σε τέλεση κακουργήματος όπως προτροπή κρατουμένων σε στάση.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έρχεται στο φως έναν ακριβώς χρόνο μετά την μεγάλη απόδραση των 11 από τις φυλακές Τρικάλων στην οποία πρωτοστάτησε ο διαβόητος κακοποιός Μάριον Κόλα .

Αν και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα σενάριο, ούτε και αυτό της εξέγερσης με σκοπό την απόδραση, οι εκτιμήσεις συγκλείνουν στην άποψη ότι πρόθεση ήταν η δημιουργία αναταραχών ώστε να υπάρξει αστάθεια ενόψει εκλογών.