Φυλάκιση 25 μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ζευγάρι ιδιοκτητών διαμερίσματος, στο οποίο προκλήθηκε φωτιά, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους οι ηλικιωμένοι γείτονές τους.

Η πυρκαγιά είχε ξεσπάσει τον Ιούλιο του 2010, στο διαμέρισμα 5ου ορόφου οικοδομής, επί της οδού Μακεδονικής Αμύνης 7 στη Θεσσαλονίκη, όπου διέμεναν ο 69χρονος κατηγορούμενος και η 66χρονη σύζυγός του. Κατά το κατηγορητήριο, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής και πήρε μεγάλη έκταση, καίγοντας το διαμέρισμα του 6ου ορόφου, όπου διέμεναν τα ηλικιωμένα θύματα, όπως επίσης διαμερίσματα και κοινόχρηστους χώρους της ίδιας και παρακείμενης οικοδομής, αλλά και σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ο θάνατος των ηλικιωμένων, 81 ετών άντρας και η 68χρονη σύζυγός του, προκλήθηκε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Οι κατηγορούμενοι, που κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και εμπρησμό από αμέλεια, κατηγορούνταν, μεταξύ άλλων, ότι ενημέρωσαν με καθυστέρηση την Πυροσβεστική κι ότι δεν ειδοποίησαν εγκαίρως το ζευγάρι των θυμάτων. «Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό» απολογήθηκε η 66χρονη, την ίδια ώρα που ο σύζυγός της δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.