Συνελήφθη δικηγόρος για δωροδοκία

Απαίτησε παράνομα και απέσπασε από πελάτη της 1.450 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15:24
18/02/2014
Συνελήφθη δικηγόρος για δωροδοκία
loading

Για παθητική δωροδοκία, καθώς και για παραβάσεις του Κώδικα Δικηγόρων και της νομοθεσίας που αφορά στην παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος και άλλες διατάξεις, συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας 50χρονη δικηγόρος στον Πειραιά.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε προηγηθεί καταγγελία από 26χρονη, σύμφωνα με την οποία η 50χρονη δικηγόρος αν και είχε διορισθεί από την αρμόδια δικαστική Αρχή, προκειμένου να την εκπροσωπήσει σε νομική της υπόθεση, δεδομένου ότι η ίδια τυγχάνει πολίτης χαμηλού εισοδήματος, απαίτησε παράνομα και έλαβε χρήματα από αυτήν.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, από το αρμόδιο Πρωτοδικείο είχε εκδοθεί σχετική απόφαση, σύμφωνα με τη νομοθεσία για την παροχή νομικής βοήθειας σε πολίτες χαμηλού εισοδήματος, η οποία προέβλεπε ότι η 26χρονη ημεδαπή απαλλασσόταν από την υποχρέωση καταβολής των δικαστικών εξόδων. Η συγκεκριμένη απόφαση προέβλεπε και τον διορισμό της 50χρονης δικηγόρου, ως πληρεξούσιας συνηγόρου της 26χρονης.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε επιπλέον ότι η δικηγόρος είχε αποσπάσει τμηματικά το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ, ενώ απαιτούσε και άλλα χρήματα από την 26χρονη, κατά την έκδοση της τελικής απόφασης της δικαστικής της υπόθεσης.

Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθη η 50χρονη στο δικηγορικό της γραφείο, στην περιοχή του Πειραιά, καθώς στην κατοχή της βρέθηκε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, που της είχε παραδώσει η 26χρονη λίγη ώρα νωρίτερα.

Η συλληφθείσα δικηγόρος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει