Κοινή επιχείρηση για την απομάκρυνση παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων πραγματοποίησε σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας στην οδό Πολυτεχνείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί της Τροχαίας και της Δημοτικής έκοψαν κλήσεις σε όσους είχαν σταθμεύσει παράνομα τα οχήματα τους, ενώ γερανός της Τροχαίας απομάκρυνε ένα όχημα από την Πολυτεχνείου.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα γερανός της Τροχαίας «σηκώνει» παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Από σήμερα οι έλεγχοι εντατικοποιούνται σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις λεωφορειολωρίδες.

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση της προσπάθειας που αρχίσαμε εδώ και αρκετούς μήνες. Είχαμε μια μικρή αναστολή την περίοδο της καραντίνας. Πλέον, δεν πάει άλλο η κατάσταση. Θέλουμε να νοικοκυρέψουμε την πόλη όσο μπορούμε», ανέφερε ο Διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.

«Για πολλοστή φορά συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε αρχές Σεπτεμβρίου και το οποίο σταματήσαμε λόγω του κορονοϊού. Ξεκινάμε ενδελεχείς και πιο ουσιαστικούς ελέγχους πάνω στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας από κοινού με την Τροχαία.

Δεν θα εφησυχάσουμε στιγμή προκειμένου το κυκλοφοριακό πρόβλημα να μην είναι τόσο οξύ», τόνισε από την από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής.

Τα οχήματα μεταφέρονται σε φυλασσόμενο χώρο της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Εκτός από το πρόστιμο της παράνομης στάθμευσης ο παραβάτης επιβαρύνεται και με το πρόστιμο της άρσης, το οποίο ανέρχεται περίπου σε 80 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Τροχαία διαθέτει πέντε γερανοφόρα οχήματα, ενώ στην πόλη κυκλοφορεί ένας γερανός τις 24ωρο. «Στόχος είναι να διπλασιάσουμε τα γερανοφόρα οχήματα», τόνισε ο κ. Γέρμανος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την επιχείρηση:

κ
κ
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.