Αγόρευση από καρδιάς , με τόνο πολύ προσωπικό, είναι αυτή της εισαγγελέως που ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

«Έγινε η δική μου υπόθεση» είπε η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζοντας πως από την πρώτη στιγμή ήταν μια ιστορία που την συγκλόνισε και την παρακολουθούσε εκτενώς. «Για κάποιον λόγο ανεξήγητο διαισθανόμουν ότι θα είμαι εισαγγελέας της έδρας…. Εφεξής θα είναι δική μου και για όλη τη ζωή. Έμαθα ότι ήμουν εγώ η εισαγγελέας και έκτοτε έγινε η δική μου υπόθεση. Δεν πέρασε στιγμή, λεπτό ώρα που να μην με καταδιώκει, με την καλή έννοια , αυτή η υπόθεση» ανέφερε συμπληρώνοντας:  «Εγώ παιδιά δεν έχω, έχω όμως δικογραφίες για παιδιά… Και εγώ θέλω να βγει η αλήθεια. Και είπα εδώ ότι θα βγει η αλήθεια».

Η εισαγγελέας δεσμεύτηκε απέναντι στους γονείς της άτυχης φοιτήτριας πως θα μάθουν τι εκτυλίχθηκε το μοιραίο βράδυ, στη Ρόδο. «Η αλήθεια έχει βγει. Η αλήθεια βοά. Έχει ακουστεί, έχει χιλιοειπωθεί …» τόνισε χαρακτηριστικά και απευθύνθηκε στην μητέρα της Ελένης λέγοντας: «Πρέπει να είστε υγιής, να ζήσετε γιατί έχετε και άλλο παιδί, να μου κάνετε τη χάρη». Λίγο νωρίτερα, η μητέρα είχε ξεσπάσει σε βάρος των δύο νεαρών κατηγορουμένων ζητώντας τους  να την κοιτάξουν στο πρόσωπο.

Αναφερόμενη δε στον κίνδυνο να λήξει το 18μηνο κράτησης των κατηγορουμένων πριν την ολοκλήρωση της δίκης τόνισε: «Είπα στον κ. Τοπαλούδη μην ανησυχείτε εγώ ζω με αυτή την κοπέλα….Όταν ένας δικαστής έχει διαβάσει πολύ καλά μια υπόθεση και επειδή πολλά ακούστηκαν ότι θα λήξει το 18μηνο… έλεγα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου».

«Είναι προσβολή να λένε ότι δεν έχει βγει η αλήθεια. Θα σας την ξαναπώ λοιπόν την αλήθεια. ….Δεν είχα την τιμή να γνωρίσω την Ελένη, όμως, θα είναι εφεξής κομμάτι της ζωής μου. Μη φανταστείτε ότι η δίκη τελειώνει και εμείς βγάζουμε από πάνω μας τα πάντα, όπως έκαναν αυτοί οι δυο τύποι» τόνισε η εισαγγελέας και στράφηκε στους γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας: «Το παιδί σας, ήχθη ως πρόβατο επί σφαγή και ως αμνός άμωμος. Ας επικρατήσει Δικαιοσύνη και ας χαθεί ο κόσμος όλος. Αυτό εκφράζει την εισαγγελέας της έδρας. Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε – αν πιέζανε – ας χαλάσει ο κόσμος όλος,  ας γκρεμιστεί αλλά ας επικρατήσει η Δικαιοσύνη».

Η εισαγγελική λειτουργός υπογράμμισε πως τηρήθηκαν όλα τα δικαιώματα των κατηγορουμένων κατά τη διάρκεια της δίκης. «Μόνο ξενοδοχείο δεν το κάναμε» ανέφερε απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις αιτιάσεις της υπεράσπισης ενώ μίλησε για πλημμέλειες της ανάκρισης λέγοντας ότι θα πρέπει να υπήρχαν και άλλες δικογραφίες βιασμού ενώπιον του δικαστηρίου. Η εισαγγελέας εξέφρασε την πεποίθηση πως υπήρξαν, προσπάθειες ώστε η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του Λιμενικού που εξιχνίασε την υπόθεση. «Δε θέλω να υπονοήσω ότι ο επιφανής πατέρας του Ροδίτη έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσουν το παιδί του….» ανέφερε.

Η αγόρευση της εισαγγελέως συνεχίζεται.