«Τα τασάκια δεν θα φύγουν από τα τραπέζια των εστιατορίων. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Ούτως ή άλλως, δεν δουλεύουμε. Ας μας κλείσουν» λέει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων ΠΟΕΣΕ, Ιωάννης Τσάκος.

Ο κ. Τσάκος μία ημέρα μετά την συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται οι εστιάτορες να απαγορεύσουν στους ελάχιστους πλέον πελάτες τους να μην καπνίζουν. «Το δοκιμάσαμε μήπως οι μη καπνιστές ήταν περισσότεροι από τους καπνιστές, αλλά δεν πάτησε ψυχή στα μαγαζιά μας. Γι’ αυτό και έχουμε αποφασίσει τη μη απαγόρευση του τσιγάρου», προσθέτει.

Πάντως, όπως αναφέρει, στη χθεσινή συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου, τους ανακοινώθηκε ότι «θα δουν το θέμα μετά τις εκλογές για να μην θεωρηθεί ότι ψηφοθηρούν. Ξέρουμε όμως ότι δεν θα δώσουν αναστολή του νόμου αλλά θα κάνουν διορθωτικές κινήσεις στον ίδιο νόμο για να τελειώσει αυτό το θέμα».

Ο κ. Τσάκος μάλιστα προβλέπει ότι με τον αντικαπνιστικό νόμο θα κλείσουν οι επιχειρήσεις και τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να ελέγξει τους εργαζομένους που θα βγουν στο δρόμο να διαμαρτυρηθούν.

Και λέει χαρακτηριστικά, αφήνοντας αιχμές προς όλες τις κατευθύνσεις, «Είμαστε για γέλια. Πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία του κόσμου. Πολύ καλά τα λένε. Αλλά μπορείτε να μας πείτε κάτι; Όταν το κράτος πουλάει νόμιμα τα τσιγάρα, δεν γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι βλάπτουν την υγεία των πολιτών; Γιατί λοιπόν ζητούν από τους φουκαριάρηδες τους εστιάτορες να διαφυλάξουν την υγεία του κόσμου; Αν αυτό δεν δείχνει ότι είμαστε για γέλια, τότε τι να πούμε πια».