Για το διπλό φονικό που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου (02/05) στα Ανώγεια μίλησε ο αδελφός του ενός εκ των δύο θυμάτων, του 30χρονου κτηνοτρόφου, Δημήτρης Ξυλούρης.

«Εγώ έχασα τον αδερφό μου. Έχασα έναν καλοσυνάτο άνθρωπο. Τη Δευτέρα που ξύπνησα, συνειδητοποίησα ότι πρέπει να βρεθεί το όπλο να πάει στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη να δείξει την αλήθεια. Θέλουμε την αλήθεια και μόνο. Δεν θέλουμε ψέματα. Το όπλο το βρήκα όπως είπατε. Τα είπα, δεν μπορώ να τα ξαναλέω. Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της από εκεί και πέρα», σημείωσε μέσω της  εκπομπής Live News του Mega.

Με τον αδελφό του Γιώργου Ξυλούρη να προσθέτει όσον αφορά το όπλο: «Πού να ξέρω. Μακάρι να ήμουν εκεί… Το όπλο που είχε ο αδερφός μου, δεν ξέρω πώς έφτασε στην ταράτσα του σπιτιού μου. Εγώ ήμουν χαμένος, έψαχνα, ρωτούσα, είδα μια σακούλα, είδα το όπλο και το πήγα στην Αστυνομία. Το όπλο ήταν το αδερφού μου. Αυτός το είχε πάντα», για να προσθέσει πως «δεν είχε άδεια οπλοφορίας».

«Δεν έχω μάθει τίποτα. Νομίζω ότι έχει ταυτοποιηθεί ότι το όπλο είναι του αδερφού μου. Περιμένω τη Δικαιοσύνη να ταυτοποιηθούν και τα βλήματα, να μου πουν τι έγινε. Το θέλουμε αυτό σαν οικογένεια, για το χωριό μου. Δεν το ήθελε κανείς αυτό που έγινε. Και εμείς χάσαμε και αυτοί έχασαν. Αυτά τα πράγματα εννοείται ότι δεν πρέπει να συμβαίνουν. Ας είναι αιτία ο αδερφός μου να μην χαθεί άλλη ψυχή. Όσοι ξέρουν να μιλήσουν», σημείωσε ο νεαρός άνδρας.

Για το εάν υπήρχε αντιπαλότητα με την οικογένεια Καλομοίρη, τόνισε: «Είχαν λυθεί οι διαφορές που είχαμε παλιά. Με τον συγχωρεμένο τον Λευτέρη μιλούσα. Με όλους μιλούσα. Δεν ξέρω πώς έγινε το κακό. Να μου πείτε και εμένα τον λόγο». Για να αναφέρει: «Ήμουν στο καφενείο την ώρα του συμβάντος, καθόμουν απ’ έξω. Δεν άκουσα τίποτα. Με πήραν τηλέφωνο, έτρεξα, μέχρι να τρέξω, τον είχαν στο νοσοκομείο, δεν πρόλαβα».

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο βεντέτας, ο ίδιος  υπογράμμισε: «Πονάμε και πονάνε. Να αφήσουμε τα πολλά, τις πολλές φανφάρες, και να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Όσοι πρέπει να μιλήσουν να το κάνουν, να φανεί η αλήθεια. Το ψέμα είναι κακό και τρώει τον άνθρωπο. Και αυτά τα πράγματα να μην γίνονται… Σας ξαναλέω: ας είναι αιτία ο αδελφός μου να μην χαθεί άλλη ψυχή. Εγώ θα αντέξω. Φταίμε δεν φταίμε. Με ηρεμία και σύνεση…».