Με νέες καταγγελίες συνεχίζεται η υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν μετά την ενηλικίωσή της, μια νεαρή κοπέλα κατήγγειλε τον πατέρα της στις Αρχές, για τα όσα βίωνε στα χέρια του το προηγούμενο διάστημα.

Ο 52χρονος, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 32 χρόνια φυλάκισης και φέρεται να βίαζε την κόρη του από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών. Ο εφιάλτης της ανήλικης συνεχίστηκε για πέντε χρόνια, οπότε και ομολόγησε στην αδελφή της τα όσα συνέβαιναν. Στη συνέχεια, το 2015, η κοπέλα προχώρησε και στην καταγγελία.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2017. Τότε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο άνδρα για τέσσερις πράξεις: Για αποπλάνηση παιδιού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος παθούσας μη έχουσας συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας της, τελεσθείσα μέχρι και τη συμπλήρωση του 15ου έτους της (εξακολουθητική αποπλάνηση). Επίσης, καταδικάστηκε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, αλλά και για αιμομιξία κατ’ εξακολούθηση, όπου ο παθών-κατιών δεν είχε συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του μέχρι και τη συμπλήρωση του 18ου έτους του.

Τέλος, ο 52χρονος κρίθηκε ένοχος και για ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση.

«Όσα λέει είναι όλα ψέμματα»

«Τα έκανε όλα για ένα καπρίτσιο», ισχυρίστηκε η αδελφή της 22χρονης στη διάρκεια της δίκης που είναι σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, η εκδίκαση της υπόθεσης -σε δεύτερο βαθμό- διεξάγεται εν μέσω έντασης, αλλά και συναισθηματικής φόρτισης, με τη νεαρή κοπέλα να περιγράφει στην κατάθεσή της όσα βίωσε και την πλευρά υπεράσπισης του κατηγορουμένου να κάνει λόγο για «αποκυήματα της φαντασίας».

Η αδελφή της φοιτήτριας, που είναι μεγαλύτερη και στην οποία η 22χρονη αποκάλυψε τι συνέβαινε με τον πατέρα της, κατέθεσε νωρίτερα στο δικαστήριο, δίνοντας μια τελείως διαφορετική εκδοχή σε σχέση με τα όσα υποστήριξε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Σημειώνεται ότι, πρόκειται για την αδελφή, η οποία μετά την αποκάλυψη υπέστη σοκ και κάποια στιγμή αναγκάστηκε να μιλήσει στη μητέρα τους, η οποία έκανε την καταγγελία και έτσι δημοσιοποιήθηκε η υπόθεση.

Ενώπιον της έδρας υποστήριξε ότι η αδελφή της την χρησιμοποίησε για τη χειραφέτησή της. «Όσα λέει είναι όλα ψέμματα. Όλα ξεκίνησαν από ένα καπρίτσιο και από τον πολύ εγωισμό της δεν έχει το σθένος να τα πάρει πίσω. Θα ήταν ολέθριο σφάλμα από μέρους μου να έρθω εδώ σήμερα και να υπερασπιστώ όσα είχα πει. Είδα κάποια πράγματα και κατάλαβα ότι ήταν λάθος μου να την πιστέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μάρτυρας κατέθεσε ότι επειδή ο πατέρας τους ήταν πολύ αυστηρός, πολλές φορές είχε ξεφτιλίσει την αδελφή της και προσπαθούσε να την αποτρέψει από το να δημιουργεί πολλές σχέσεις. Ισχυρίζεται, δηλαδή, ότι η 22χρονη έφθασε στο σημείο να διαβάλλει τον 52χρονο, προκειμένου να κερδίσει την ελευθερία της.