Καλά κρυμμένη ήταν η ποσότητα μαμούθ κοκαΐνης που εντοπίστηκε σε κοντέινερ με μπανάνες στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και το βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις Αρχές, η κοκαΐνη βάρους 700 κιλών συνολικά, ήταν τοποθετημένη σε μικρές συσκευασίες και κρυμμένη μέσα στην κατασκευή των κοντέινερ που μπάρκαραν στα ελληνικά λιμάνια προερχόμενα από το Εκουαδόρ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ναρκωτικά κρύβονταν σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, εξωτερικά του εμπορευματοκιβωτίου και ειδικότερα στον μηχανισμό ψύξεως αυτού, ενώ χρησιμοποιούσαν την ίδια μεταφορική εταιρεία και το ίδιο νόμιμο εμπόρευμα – μπανάνες, με χώρα αποστολέα το Εκουαδόρ.

Διαφοροποίηση υπήρχε μόνο ως προς το λιμάνι προορισμού των εμπορευμάτων το οποίο ήταν, είτε το λιμάνι του Πειραιά είτε της Θεσσαλονίκης ή το Δυρράχιο Αλβανίας.

Από την ανάλυση του τρόπου δράσης αυτών των εγκληματικών δικτύων,  που δραστηριοποιούνται στη δια θαλάσσης μεταφορά κοκαΐνης, μέσω εμπορευματοκιβωτίων από το Εκουαδόρ, προκύπτει ότι επιλέγουν τη χώρα μας, είτε ως χώρα προορισμού, είτε ως σταθμό διαμετακόμισης, για να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες κοκαΐνης, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται συνεργάτες των δικτύων αυτών, επιφορτισμένοι με την εξαγωγή των ποσοτήτων ναρκωτικών προς περαιτέρω διακίνηση στην εγχώρια αγορά ή μεταφορά σε ευρωπαϊκούς  προορισμούς.

Συνολικά οι αρχές εντόπισαν τουλάχιστον 700 κιλά κοκαΐνης στα κοντέινερ στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Στον Πειραιά έγιναν 4 συλλήψεις ενώ στη Θεσσαλονίκη έγιναν 3 συλλήψεις και αναζητείται ένα άτομο.