Θύμα απάτης έπεσε 72χρονη στο Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης. Όπως κατήγγειλε, δύο άγνωστοι, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, τής ζήτησαν να καταβάλει 300 ευρώ προκειμένου να παραλάβει ο γιος της επιστροφή χρημάτων από την Εφορία.

Σύμφωνα με την ηλικιωμένη, επειδή αδυνατούσε να τους δώσει το παραπάνω χρηματικό ποσό, τους παρέδωσε μία χρυσή αλυσίδα, ενώ, επιπλέον, ένας εκ των δραστών μπήκε στο σπίτι της, απ’ όπου αφαίρεσε κουτί, που σύμφωνα με την 72χρονη περιείχε χρυσαφικά.

Στο μεταξύ, ένας 27χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης απάτης που έγινε την περασμένη Τετάρτη σε βάρος ηλικιωμένου στο Μυρκίνο Σερρών.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο δράστης, προσέγγισε το θύμα του, προσποιούμενος τον υπάλληλο αλυσίδας καταστημάτων πώλησης ηλεκτρικών ειδών και με το πρόσχημα ότι δήθεν ο γιος του ηλικιωμένου χρωστάει 650 ευρώ στην επιχείρηση, απέσπασε το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 27χρονος είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.