Ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ και απέλαση, επέβαλε το δικαστήριο της Πάτρας σε 40χρονο Αλβανό ο οποίος καταδικάστηκε για κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή, ενώ αποφασίστηκε και η απέλασή του από τη χώρα.

Ο 59χρονος συγκατηγορούμενός του από τα Λουσικά, καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ (με ανασταλτικό χαρακτήρα και περιοριστικούς όρους).

Ο 59χρονος καταδικάστηκε για αγορά, κατοχή και αποθήκευση ουσιών, ενώ διώκεται και ένας τρίτος συνεργός τους, ένας 36χρονος Αλβανός ο οποίος διέμενε και αυτός στην Πάτρα, αλλά διαφεύγει της σύλληψης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο 40χρονος Αλβανός, στις 8 Ιουνίου 2012, συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών να έχει μεταβεί, με το όχημα του σε μια από τις «καβάτζες» κοντά σε κατάστημα, παίρνοντας δύο νάιλον σακούλες κάνναβης συνολικού βάρους μεγαλύτερου του μισού κιλού.

Σε έρευνα που είχε γίνει στο σπίτι στα Λουσικά είχαν βρεθεί σε μεταλλικό καπάκι σε ντουλάπι της κουζίνας μία νάιλον μπλε τσάντα με 104,7 γραμμάρια κάνναβης. Οι δύο Αλβανοί κατηγορούνται ότι είχαν αποθηκεύσει συνολικά 2,597 γραμμάρια κάνναβης σε δέκα σακούλες σε κρύπτη στην καρότσα και σε απόσταση 600 μέτρων μέσα σε πλαστικές λίμπες 140 γραμμάρια χασίς σε δασική περιοχή μέσα σε αγριόχορτα πάνω από το Μοναστήρι του Αγίου Σωτήρος στο Μιντιλόγλι.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας (11/6/2012)
Εξαρθρώθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιείτο στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.
Συνελήφθησαν πριν τρεις μέρες το πρωί, στην Πάτρα, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 39χρονος Αλβανός και τρεις Έλληνες ( δύο άνδρες και μία γυναίκα) ηλικίας 58, 50 και 52 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν 35χρονο Αλβανό, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές Αρχές. Ειδικότερα οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, εντόπισαν σε λόφο αγροτικής περιοχής στην Πάτρα, τέσσερα σημεία, στα οποία οι δύο αλλοδαποί απέκρυπταν ναρκωτικές ουσίες.

Στις 8 Ιουνίου 2012 πολύ νωρίς το πρωί, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν τον 39χρονο αλλοδαπό να έχει μεταβεί, με το όχημα του σε μια από τις «καβάτζες», παίρνοντας δύο νάιλον σακούλες κάνναβης, συνολικού βάρους μεγαλύτερου του μισού κιλού και τον συνέλαβαν. Επίσης, στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις υπόλοιπες τρεις «καβάτζες», οι οποίες ήταν σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά: Οκτώ συσκευασίες κάνναβης βάρους μεγαλύτερου των δύο κιλών. Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Είκοσι κενές νάιλον συσκευασίες. Οκτώ νάιλον συσκευασίες με υπολείμματα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 39χρονου Αλβανού, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα φιξάκι κοκαΐνης και το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ στην οικία του 35χρονου ομοεθνή του βρέθηκαν πέντε βιβλιάρια καταθέσεων Ελληνικής Τράπεζας, καθώς και πέντε αποδείξεις κατάθεσης χρημάτων σε Αλβανική Τράπεζα συνολικής αξίας 19.062 ευρώ.
Έπειτα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν από τις πολυήμερες έρευνες, συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες που προμηθεύονταν από τους δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών ημεδαπών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τα εξής: Κάνναβη βάρους 130 γραμμαρίων. Δύο ζυγαριές ακριβείας. Τρία κινητά τηλέφωνα. Το χρηματικό ποσό των 7.810 ευρώ. Επίσης κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 39χρονου αλλοδαπού, ως μέσο διάπραξης αδικήματος.

Πηγή: patrastimes.gr