Δεν ήταν λίγα τα περιστατικά που απασχόλησαν την Ελληνική Αστυνομία σε ολόκληρη την Κρήτη αυτές τις μέρες.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, δεν πέρασε ούτε μία ήρεμη μέρα. Δυσάρεστα περιστατικά, βαριά τραυματισμένοι άνθρωποι από συμπλοκές, όπλα και ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία σημάδεψαν το φετινό Πάσχα στην Κρήτη. Κι ενώ τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε πρόβλημα με τα όπλα, τις κροτίδες και τους δρόμους του νησιού φέτος το σκηνικό άλλαξε. Η βραδιά της Ανάστασης κύλησε ομαλά ωστόσο τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν άλλα.

Το μαχαίρωμα της Μεγάλης Παρασκευής στην Άνω Μέρα Αμαρίου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 22χρονου στη βουβωνική χώρα σήμανε συναγερμό στην ΕΛΑΣ που αναζητά δύο αδέλφια 22 και 19 ετών. Τα δύο αδέλφια μάλωσαν με τον 22χρονο για κτηματικές διαφορές και δε δίστασαν να τον μαχαιρώσουν λίγη ώρα πριν τον Επιτάφιο Θρήνο. Από εκείνη την ώρα έχουν εξαφανιστεί ενώ αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Ένταλμα σύλληψης όμως αναμένεται να εκδοθεί και για τους δύο “καπετάνιους” που έκαναν άνω – κάτω το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης πυροβολώντας αδιακρίτως στην προσπάθεια τους να πετύχουν έναν 24χρονο με τον οποίο φαίνεται ότι είχαν διαφορές. Ο λόγος για έναν 43χρονο και έναν 50χρονο, εκ των οποίων ο ένας υπόδικος. Τελικά τραυμάτισαν μία 34χρονη κοπέλα στο πόδι από τις σφαίρες που έριξαν σε κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Και δεν έφταναν αυτά αλλά ανήμερα του Πάσχα μεθυσμένοι νεαροί στα Βορίζα θέλησαν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους έστω κι αν δεν έβλεπαν ο ένας τον άλλο από το μεθύσι. Οι πληροφορίες λένε ότι μάλωσαν και ο ένας τράβηξε όπλο και πυροβόλησε τον άλλο στο δεξί πόδι. Ο 25χρονος κατέληξε στο ΠΑΓΝΗ με τραύμα από σφαίρα και ασθενή μνήμη ενώ στο χωριό έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛΑΣ για να δουν τι ακριβώς είχε συμβεί αφού κανείς δεν είχε διάθεση να μιλήσει.

Και σε όλα τούτα έρχονται να προστεθούν και οι αυτοκτονίες που βύθισαν στο πένθος και στη θλίψη ένα νησί και τις μικρές του κοινωνίες καθώς και το περιστατικό με τη Γαλλίδα τουρίστρια στην Παλαιόχωρα, η οποία δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και την οποία αναζητά το λιμενικό.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική Αστυνομία είχε να διαχειριστεί πολλά περιστατικά με μεθυσμένους που δεν μπορούσαν να ελέγξουν τις αντιδράσεις τους, λογομαχούσαν και στο τέλος χρειαζόταν η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αυτό το φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο, λένε οι πληροφορίες, την Κυριακή του Πάσχα που οι άνδρες της ΕΛΑΣ οι οποίοι ήταν βάρδια προσπαθούσαν να προλάβουν τα πάντα.