Τα σκαλιά των δικαστηρίων της Λαμίας θα ανέβουν σήμερα για να απολογηθούν ο πατέρας και οι άλλοι δυο συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για κατάχρηση σε ασέλγεια, σε βάρος κοριτσιού που ήταν ανήλικο και είναι άτομο με νοητική υστέρηση.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Το κουβάρι της απίστευτης υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην Εισαγγελία Λαμίας, έφτασαν καταγγελίες για το μαρτύριο του κοριτσιού, που χρόνια τώρα ζούσε στο σπίτι κόλαση στη Λαμία.

Η Εισαγγελία άμεσα διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση και οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή παιδοψυχολόγων, κατάφεραν να πάρουν καταθέσεις από το κορίτσι ΑμεΑ, τα αδέλφια του και το υπόλοιπο συγγενικό περιβάλλον.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί έφεραν ως αποτέλεσμα την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους τρεις Λαμιώτες. Ο ένας είναι 53χρονος πατέρας και δυο ακόμη Λαμιώτες ηλικίας 60 και 59 ετών. Ο ένας είναι γείτονας της οικογένειας και ο άλλος εργαζόταν για λογαριασμό του πατέρα.

Το κοριτσάκι, που μόλις πριν λίγες ήμερες έκλεισε τα 18 του χρόνια, ζούσε τον εφιάλτη τουλάχιστον από το 2013. Μάλιστα, εκτός των δυο συλληφθέντων, φέρεται να έχουν ασελγήσει σε βάρος του κοριτσιού και κάποιοι αλλοδαποί που στο παρελθόν εργαζόταν στον πατέρα.