Λίγες ώρες πριν διεξαχθεί η δίκη των επτά κατηγορουμένων για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου ανήμερα του Πάσχα και στοίχισε τη ζωή του εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη, ήρθε στη δημοσιότητα, από το messinialive.gr άλλο ένα νέο βίντεο που καταγράφει το τραγικό συμβάν από πίσω και ψηλά.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, η Νίκη Θεοδωρακοπούλου παρακολουθούσε μαζί με φίλους και συγγενείς τον σαϊτοπόλεμο από το μπαλκόνι του σπιτιού της, ακριβώς απέναντι από το πάρκινγκ και κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο την τραγική στιγμή όπου η «αδέσποτη» σαΐτα που έφυγε από το έδαφος ανεξέλεγκτη, και χτύπησε στο κεφάλι τον άτυχο 53χρονο…

Οι επτά συλληφθέντες απολογούνται σήμερα μετά τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας. Την Τρίτη οι επτά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι ενώ δεν αποκλείεται οι συνήγοροί τους να ζητήσουν και σήμερα νέα αναβολή της υπόθεσης για μεγαλύτερο διάστημα.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 2 από τους 7 συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ οι υπόλοιποι διώκονται και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και εκρηκτικών.

Ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας 2 παιδιών, κηδεύτηκε την Πρωτομαγιά. Είχε τραυματιστεί θανάσιμα στη διάρκεια του εθίμου για τον εορτασμό του Πάσχα στον χώρο στάθμευσης του Νέδοντα. Μάλιστα κατέγραψε ο ίδιος στα πλάνα του τη σαΐτα που τον σκότωσε.