Απολογούνται σήμερα οι επτά συλληφθέντες μετά τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη στον σαϊτοπόλεμο της Καλαμάτας.

Την Τρίτη οι επτά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα και αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι ενώ δεν αποκλείεται οι συνήγοροί τους να ζητήσουν και σήμερα νέα αναβολή της υπόθεσης για μεγαλύτερο διάστημα.

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους 2 από τους 7 συλληφθέντες είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ οι υπόλοιποι διώκονται και για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών και εκρηκτικών.

Ο άτυχος εικονολήπτης Κώστας Θεοδωρακάκης, πατέρας 2 παιδιών, κηδεύτηκε την Πρωτομαγιά. Είχε τραυματιστεί θανάσιμα στη διάρκεια του εθίμου για τον εορτασμό του Πάσχα στον χώρο στάθμευσης του Νέδοντα. Μάλιστα κατέγραψε ο ίδιος στα πλάνα του τη σαΐτα που τον σκότωσε.

Το Open TV αποκάλυψε την κατάθεση ενός εκ των κατηγορουμένων της υπόθεσης. «Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαΐτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαΐτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαΐτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαίτες πήραν και αυτές φωτιά.

Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαΐτα και πάνε προς τον κόσμο…Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαΐτα σκοτώθηκε άνθρωπος», αναφέρει ο κατηγορούμενος.

Δήμαρχος Καλαμάτας: Αν δεν αλλάξουν όλα, το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν μπορεί να συνεχιστεί

Αν δεν αλλάξουν όλα, το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν μπορεί να συνεχιστεί μετά τον θάνατο του εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, μιλώντας στο One TV.

«Αν δεν αλλάξουν όλα, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δεν θα δεχθεί να συνεχίσει αυτήν την ημινόμιμη κατάσταση που υπάρχει σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια, είναι συνδεδεμένο με την πόλη, δε γίνεται μόνο στην Καλαμάτα, γίνεται στην ευρύτερη περιοχή, με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, αλλά εν πάση περιπτώσει, ο θάνατος είναι μία καμπή γι’ αυτό», τόνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας.

Επεσήμανε ότι στην ιστορία του εθίμου δεν έχει καταγραφεί τόσο ακραίο γεγονός και δήλωσε συγκλονισμένος από τον θάνατο του εικονολήπτη, ενώ κατήγγειλε ότι οι αρχικές του δηλώσεις για το δυστύχημα δεν παρουσιάστηκαν από τον Τύπο στο σύνολό τους και υποστήριξε ότι «κακοποιήθηκε» και «έγινε στόχος».