Δικογραφία, σε βάρος 51χρονου τραπεζικού υπαλλήλου, σχηματίστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσε το ποσό των 522.945 ευρώ, μέσα σε διάστημα δύο ετών.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο 51χρονος με την ιδιότητα του υπευθύνου εκτελεστικών εργασιών στο υποκατάστημα τη διετία 2010 – 2012, φέρεται ότι πλαστογραφούσε υπογραφές πελατών σε εντάλματα πληρωμής καθώς και σε χορήγηση πλαστών – εικονικών αποδεικτικών προθεσμιακών καταθέσεων σε παθόντες – πελάτες, αποκρύπτοντας, ή καταστρέφοντας παραστατικά ελέγχου και στη συνέχεια αποσπούσε χρηματικά ποσά από τους λογαριασμούς τους.

Επίσης, προκειμένου να συγκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητές του, κατηγορείται ότι μετέφερε τα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς τρίτων πελατών της τράπεζας, σε δικό του λογαριασμό, αλλά και σε λογαριασμούς των παθόντων, τους οποίους είχε ανοίξει εν αγνοία τους.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.