Συνελήφθη σήμερα στην Ρόδο ένας 25χρονος ημεδαπός Ρομά, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής, ενώ αναζητούνται ακόμη δυο συνεργοί του, ηλικίας 22 και 17 ετών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σήμερα πρωινές ώρες επί της οδού Ρόδου-Καλλιθέας, οι τρεις κατηγορούμενοι χρησιμοποιώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, παραβίασαν τζαμαρία επιχείρησης εμπορίας τροφίμων ( super market ) και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τραπεζικό μηχάνημα συναλλαγής χρημάτων (Α.Τ.Μ.), που βρισκόταν στο εσωτερικό της. Στην προσπάθεια τους, ο 25χρονος ακρωτηριάστηκε στο μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού του.

Ύστερα από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 25χρονος εντοπίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείου Ρόδου, όπου είχε μεταβεί λόγω του τραυματισμού του.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε σημείο της οδού Ρόδου-Καλλιθέας και μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε κλαπεί πρώτες πρωινές ώρες της 01-01-2013 από την περιοχή Καλυθιές Ρόδου.

Η αστυνομική έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του συλληφθέντα συνεχίζεται.