Το κουβάρι της δημοσιογραφικής έρευνας σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου, πριν από περίπου επτά χρόνια, ξετύλιξε η δημοσιογράφος, Αγγελική Νικολούλη καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» αναφέρθηκε στην πρώτη επαφή που είχε με την οικογένεια του άτυχου νεαρού η οποία ουδέποτε πίστεψε ότι ο ίδιος «έστησε» την απαγωγή του για να αποσπάσει χρήματα όπως ισχυριζόταν ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, αλλά και στις απειλές που δέχτηκε μετά την αποκάλυψη της εκπομπής ότι βρέθηκε αίμα στο αυτοκίνητο του Μάριου.

«Μετά από την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά από το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» τόνισε στην κατάθεση της η Αγγελική Νικολούλη η οποία αναφέρθηκε σε επικοινωνία που είχε, στη φυλακή, με τον φερόμενο ως ενορχηστρωτή της απαγωγής . «Εσύ φταις για όλα μου είπε με δυνατή φωνή. Μετά σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα» τόνισε η δημοσιογράφος.

Το αίμα που εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του 26χρονου αποτέλεσε ένα από τα κλειδιά που ξεκλείδωσε την υπόθεση αν και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί η σορός του.

«Η εικόνα που αντίκρυσα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε έχει αίμα. Ο γενετιστής, Γιώργος Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του» κατέθεσε η κ. Νικολούλη, ενώ λίγο νωρίτερα ο γενετιστής, Γιώργος Φιτσιάλος περιέγραψε πως με τη μέθοδο της φωταύγειας και του εγκληματολογικού φακού εντόπισαν ίχνη αίματος αν και το αυτοκίνητο είχε πλυθεί.

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το dna ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτ μπαγκάζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε dna αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου» είπε ο μάρτυρας ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 26χρονος να «είχε καταχωνιαστεί  μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα».  Παράλληλα, επεσήμανε πως  βρέθηκε dna αφής δύο ατόμων το οποίο, ωστόσο, δεν ταυτοποιήθηκε  γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό.

Η μητέρα του 26χρονου ήταν παρούσα στο δικαστήριο δηλώντας, για ακόμη φορά, την επιθυμία της η δικαιοσύνη να καταφέρει να βρει το πτώμα του παιδιού της. «Θα αποδειχθεί η αλήθεια» είπε η μαυροφορεμένη γυναίκα.

Στο πλευρό της φίλοι και συγγενείς που από την πρώτη στιγμή την στηρίζουν.