Μία 46χρονη και ένας 30χρονος, μέλη σπείρας που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους, συνελήφθησαν στο Μενίδι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, με τις κατηγορίες της συστηματικής εξαπάτησης ηλικιωμένων ατόμων. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις επιπλέον συνεργοί τους.

Όπως έκανε γνωστό η Ελληνική Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι συγκρότησαν σπείρα, πριν από έξι μήνες, με σκοπό την προσέγγιση ηλικιωμένων ατόμων, στην περιοχή κυρίως της Καλλιθέας, από τα οποία, με διάφορα προσχήματα ή τεχνάσματα, αποσπούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή.

Αρχικά, οι φερόμενοι δράστες συγκέντρωναν πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, συστήνονταν ως φίλοι ή συνάδελφοι που έχουν συναλλαγές με κάποιο μέλος της οικογένειάς τους και τα έπειθαν να τους παραδώσουν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή, προκειμένου να διεκπεραιώσουν οικονομικές υποθέσεις των συγγενικών τους προσώπων.

Σε κάποιες, μάλιστα, εκ των περιπτώσεων, οι δράστες μετέφεραν τα θύματά τους σε τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ανάληψη χρηματικών ποσών. Με αυτόν τον τρόπο εκτιμάται ότι αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος το οποίο ανέρχεται συνολικά στις 34.500 ευρώ.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί επτά περιπτώσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ο συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.