Η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη κατέθεσε τη δική της «μαρτυρία» για την υπόθεση του γιου της, στη δίκη για την απαγωγή του Ηρακλειώτη επιχειρηματία που συνεχίζεται σήμερα το πρωί κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Μετά τον αδερφό του Μιχάλη Λεμπιδάκη, σειρά πήρε η Άννα-Κατίνα Λεμπιδάκη στη συνέχεια της δίκης. Η κυρία Λεμπιδάκη, ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη μιλώντας στο δικαστήριο συγκλόνισε με την κατάθεση της. «Ζήσαμε έξι εφιαλτικούς μήνες. Δεν γνωρίζαμε αν ζούσε ο Μιχάλης, ούτε πώς και τι βίωνε. Σαν οικογένεια αποφασίσαμε να γυρίσουμε σελίδα και όχι να επιστρέψουμε πίσω σε αυτούς τους έξι μήνες. Εύχομαι καμία μάνα να μην ζήσει αυτό που έζησα και καμία μάνα να μην βιώσει αυτό που βίωσα» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της κυρίας Λεμπιδάκη.

Ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη, Μανώλης, δέχτηκε έντονη κριτική από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου για το γεγονός ότι δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, τόσο από εκείνη όσο και από τους συνηγόρους, για το τι του είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης μετά την απελευθέρωσή του.

Όσες φορές ερωτήθηκε και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα επίμονα, τόσο από το Δικαστήριο όσο και από τους συνηγόρους των δύο πλευρών, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε αυτούς τους έξι μήνες κράτησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου είχε επικρίνει τη στάση του Μανώλη Λεμπιδάκη και νωρίτερα όταν εξέφρασε την έντονη ενόχληση της για την κατάθεσή του. Μάλιστα, η Πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη προς τον αδερφό του Μιχάλη Λεμπιδάκη, του είπε: «Ήρθατε εδώ και δεν μας βοηθάτε καθόλου. Δεν ξέρω ποιοι σας έχουν δασκαλέψει αλλά αυτή δεν είναι κατάθεση ουσιώδους μάρτυρα».

Πάντως κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, ο αδερφός του ήταν συγκινημένος και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ιστορικό της κράτησης του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι στις 17 Μαΐου η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη δέχτηκε ένα μήνυμα που ανέφερε μόνο πως «παίξατε και χάσατε». Σε εκείνο το σημείο, ο αδερφός του Μιχάλη Λεμπιδάκη τόνισε ότι «όλες οι σκέψεις περνούν από το μυαλό του ανθρώπου όμως εγώ πίστευα ότι ο αδερφός μου συνέχισε να ζει».

Παράλληλα δίνει λεπτομέρειες και για τα ποσά που ήταν υπό διαπραγμάτευση. Στις 14 Απριλίου και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Παρασκευή, η οικογένεια Λεμπιδάκη είχε προτείνει το ποσό των 6 εκ. ευρώ αλλά απορρίφθηκε από τους απαγωγείς ενώ λίγους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 21 Ιουλίου το ποσό εκτινάχθηκε στα 9 εκ. ευρώ!

Το στοιχείο που συγκλονίζει και γίνεται γνωστό μέσω της κατάθεσης του αδερφού του Μιχάλη Λεμπιδάκη, συνέβη στις 11 Ιουλίου του 2017 όταν όπως τονίζει δέχτηκαν μήνυμα από τους απαγωγείς του, πως ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Όταν μου τηλεφώνησαν στις 2 Οκτωβρίου για να μου πουν για τον αδερφό μου ότι απελευθερώθηκε, ήταν το πιο χαρμόσυνο τηλεφώνημα που δέχτηκα στη ζωή μου» κατέληξε στην κατάθεση του.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος την πρώτη ημέρα τη δίκης είχε εξιστορήσει την απαγωγή και κράτησή του από τους απαγωγείς, δέχτηκε σήμερα τις ερωτήσεις των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Μάλιστα, ενώ επρόκειτο να απουσιάζει σήμερα ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας τελικά έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεσή του.