Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 16 παράνομων μεταναστών, που μετά από προσπάθειες του λιμενικού σώματος εντοπίσθηκαν και διασώθηκαν. Ειδικότερα, προχθές στις 22:00, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έλαβε δορυφορική κλήση κινδύνου, μέσω συσκευής EPIRB, από το Ι/Φ «ΑΕΤΟΣ», το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 41 ναυτικά μίλια δυτικά – νοτιοδυτικά της Κέρκυρας.

Άμεσα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας και στην περιοχή έσπευσαν προς εντοπισμό του κινδυνεύοντος σκάφους πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» Ν.Π. 4447 και παραπλέοντα σκάφη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, το πλωτό του Λ.Σ. καθώς και το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» επέστρεψαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ δίπλα στο Ι/Φ βρισκόταν το παραπλέον Φ/Γ «BLUE ARROW» σημαίας Μαδέρας.

Ακολούθησε νέα προσπάθεια εντοπισμού του «ΑΕΤΟΣ» από πλωτό περιπολικό του Λ.Σ., το Ρ/Κ «ΘΥΕΛΛΑ», ιδιωτικά σκάφη καθώς και ελικόπτερο Super Puma, χωρίς όμως να είναι δυνατή η προσέγγιση του κινδυνεύοντος σκάφους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στις 19:00 το Super Puma περισυνέλεξε 16 αλλοδαπούς επιβαίνοντες του Ι/Φ, ενώ στις 19:10 παρελήφθησαν από πλωτό περιπολικό ακόμη 8 αλλοδαποί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα, όπου με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν στο τοπικό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Οι αλλοδαποί, κατά την μεταφορά τους, δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει από την Καλαμάτα με προορισμό την Ιταλία, ενώ ισχυρίστηκαν ότι τα δύο μέλη του πληρώματος του Ι/Φ ήταν οι διακινητές τους.

Το Ρ/Κ «ΔΙΑΣ» έκανε εκ νέου προσπάθεια προσέγγισης του Ι/Φ «ΑΕΤΟΣ», προκειμένου το ρυμουλκήσει, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.