Προωθούσε λογισμικό για υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών

Στα χέρια της αστυνομίας ένας 33χρονος


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
9:19
13/07/2012
Προωθούσε λογισμικό για υποκλοπή τηλεφωνικών συνομιλιών
3
loading

Συνελήφθη στο Ηράκλειο Αττικής ένας 33χρονος διαχειριστής ιστοσελίδας πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικές παραβάσεις που αφορούν στο απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών και στην πρόκληση για τέλεση κακουργήματος, από ενδιαφερόμενους αγοραστές συσκευών υποκλοπής τηλεφωνικών ή προφορικών συνομιλιών.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας από στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε ιστοσελίδα που διαφήμιζε ειδικό λογισμικό πρόγραμμα, κατάλληλο για την υποκλοπή και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, μέσω ηλεκτρονικών συσκευών τύπου smartphones.

Το λογισμικό παρείχε τη δυνατότητα σύνδεσης στο δίκτυο τηλεφωνίας και πρόσβασης - καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακάμπτοντας την ασφάλεια του δικτύου. Πέρα της υποκλοπής - καταγραφής της «φωνής» είχε και τη δυνατότητα καταγραφής των γραπτών μηνυμάτων (SMS), αλλά και της γεωγραφικής θέσης - εκπομπής του κινητού, εφόσον ήταν εφοδιασμένο με σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS).

Επίσης, το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρείχε τη δυνατότητα στον χρήστη, σε περίπτωση που δεχόταν η συσκευή κλήση από απόρρητο νούμερο, να προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού, μέσω του διαδικτύου, και στη συνέχεια να ενημερώνεται για τον αριθμό κλήσης, παρακάμπτοντας έτσι το απόρρητο των επικοινωνιών.

Ακόμη, προωθούσε στην αγορά συσκευές που τοποθετούνται σε χώρους με σκοπό την υποκλοπή προφορικών συνομιλιών και εν συνεχεία την αποστολή τους σε συγκεκριμένο αποδέκτη, μέσω του δικτύου της τηλεφωνίας.

Με τις καταχωρήσεις - διαφημίσεις στην ιστοσελίδα της εταιρείας ο 33χρονος παρότρυνε ενδιαφερόμενα άτομα - χρήστες του διαδικτύου- να προβούν στην αγορά τους, με σκοπό τη διάπραξη τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής προφορικών συνομιλιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 33χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Η/Υ, ιδιόχειρες σημειώσεις, κατάλογος με ονόματα πελατών που είχαν προμηθευτεί ανάλογο εξοπλισμό, ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 38.200 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar ΣΠΥΡΟΣ ΘΕΟΔΟΡΟΥ

    καρφωτη εγινε

  2. avatar gp

    Δεν το κατάλαβα αυτό! Επειδή πουλάς συσκευές και προγράμματα τα οποία έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν για παράνομο σκοπό από τους χρήστες, είσαι υπόλογος εγκληματικών ενεργειών? Το να περιγράφεις σε έναν πελάτη τι κάνει μια συσκευή είναι πρόκληση για τέλεση αδικήματος? Γιατί? Οι συσκευές είναι παράνομες? Απαγορεύεται η πώληση τους? Δηλαδή, αν πουλάς μαχαίρια, είσαι επίσης παράνομος?

  3. avatar ΓΙΑΓΙΑΣ

    Βρε το γατόνι . Για πάρτε ένα τηλέφωνο στην S.Ι.Α , στην Κ.G .Β, τον θέλουν και θα τον καλοπληρώσουν , άν δεν τον στείλανε ήδη .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει