Οργανωμένη σπείρα Ινδών και Πακιστανών, που για τουλάχιστον δύο χρόνια διακινούσε λαθρομετανάστες από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ε.Ε., με πλαστά δικαιολογητικά, μέσω του αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» εισπράττοντας 1.000 ευρώ από τον καθένα, εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν χτες στο αεροδρόμιο και στην περιοχή του Ταύρου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, τέσσερις αλλοδαπούς, δύο υπηκόους Ινδίας ηλικίας 42 και 31 ετών και δύο Πακιστανούς, 29 και 22 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τη στιγμή που προσπαθούσαν να προωθήσουν τέσσερις μετανάστες, υπηκόους Ινδίας και Πακιστάν, σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 29χρονος είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, και ο ρόλος του ήταν να οργανώνει, να συντονίζει και να επιβλέπει την παράνομη διακίνηση μεταναστών, κυρίως πακιστανικής και ινδικής καταγωγής. Ο 31χρονος υπήκοος Ινδίας και ο 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, είχαν το ρόλο του εισπράκτορα της χρηματικής αμοιβής από τους μετανάστες, ενώ παράλληλα μεριμνούσαν και για τον εφοδιασμό τους με τα δελτία ταυτότητας και τις κάρτες επιβίβασης. Τέλος, ο 41χρονος ήταν εκείνος που συνόδευε τους μετανάστες στους χώρους του αεροδρομίου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τέσσερα πλαστά δελτία ταυτότητας Ρουμανίας, ένα πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού, τέσσερις κάρτες επιβίβασης, 3.210 ευρώ και εννέα κινητά τηλέφωνα.

Τα τέσσερα συλληφθέντα μέλη του κυκλώματος καθώς και οι τέσσερις αλλοδαποί μετανάστες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.