Ένας 51χρονος συνελήφθη με τις κατηγορίες της απάτης κατ΄ εξακολούθηση και τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες.

Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασία Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο Ηράκλειο Αττικής, μετά από διερεύνηση καταγγελίας, που έγινε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, όπου διαπιστώθηκε ότι ο 51χρονος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του προσέγγιζε τα υποψήφια θύματα του, παρουσιαζόμενος ψευδώς ως υπάλληλος τράπεζας και εκμεταλλευόμενος την ανάγκη τους για λήψη δανείου τους έπειθε ότι με τη μεσολάβησή του μπορούν να το εκταμιεύσουν.

Για τη «μεσολάβησή» του αυτή ζητούσε και αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά τα οποία, είτε κατέθεταν τμηματικά σε λογαριασμό που διατηρούσε ο ίδιος σε τραπεζικό κατάστημα, είτε έδιναν σε ενδιάμεσο άτομο για να τα παραδώσει στον φερόμενο ως τραπεζικό υπάλληλο. Συνολικά υπολογίζεται ότι είχε εξαπατήσει πολίτες κερδίζοντας τουλάχιστον 7.080 ευρώ.

Ο 51χρονος μάλιστα εντοπίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να κάνει ανάληψη από μηχάνημα ΑΤΜ, προσυμφωνηθέντος, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με ένα από τα θύματα του, χρηματικού ποσού. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.