Την Μεγάλη Πέμπτη όπως συνηθίζεται, πολλοί επισκέφθηκαν το νεκροταφείο για να φροντίσουν τους τάφους των κεκοιμημένων προσφιλών τους προσώπων. Μεταξύ αυτών και ένας άνδρας στην Κάτω Αχαΐα, ο οποίος πήγε στο οικογενειακό μνήμα τηρώντας το νεκρικό έθιμο.

Σε διπλανό μνήμα συγγενικού του προσώπου, είδε πλήθος στεφάνων και φρεσκοσκαμμένο το χώμα. Ο άνθρωπος απόρησε γιατί, αν είχε αποβιώσει κάποιος συγγενής του, θα το γνώριζε. Πλησίασε λοιπόν, διάβασε τα αναγραφόμενα στα στεφάνια, και συνειδητοποίησε ότι όλα αποχαιρετούσαν μία άγνωστη γυναίκα, με επίθετο που παρέπεμπε σε οικογένεια από τον τσιγγάνικο συνοικισμό.

Όπως αναφέρει το thebest.gr, ο άνδρας ειδοποίησε αμέσως τους συγγενείς του, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο. Όταν ξεπέρασαν την αρχική τους έκπληξη, διαδραματίστηκαν σκηνές ιλαροτραγωδίας.

Αν και Μεγάλη Εβδομάδα, δεν έμεινε τίποτα μα τίποτα «αλιβάνιστο» από τις ύβρεις που ξεστομίστηκαν στο χώρο του νεκροταφείου.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα  και ο εισαγγελέας υπηρεσίας, ενώ την ίδια ώρα πλήθος κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο ανέμεναν με αγωνία τις περαιτέρω εξελίξεις.

Τελικά εμφανίστηκαν δύο περιπολικά συνοδεύοντας τον εισαγγελέα, ενώ κατέφθασε ο γιος της νεκρής, ο υπεύθυνος του γραφείου τελετών, και ο εργάτης που άνοιξε το μνήμα.

Τελικά παρουσία του Εισαγγελέως έγινε εκταφή της σορού της αποθανούσης και ταφή εκ νέου στο δικό της οικογενειακό τάφο.