Ένα απίστευτο περιστατικό καταγγέλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος διδασκόντων του 10ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου. Ακυρώθηκε μαθητική εθελοντική αιμοδοσία λόγω έλλειψης…φιαλών.

«Ως Σύλλογος Διδασκόντων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίσαμε να οργανώσουμε-στο πλαίσιο δράσεων της σχολικής κοινότητας προς την ευρύτερη κοινωνία- τη δημιουργία μίας τράπεζας αίματος για τα παιδιά του σχολείου, τους συγγενείς τους και την ευρύτερη κοινωνία του Τσεσμέ.

Η κίνηση μας αυτή έχει σκοπό, εκτός από το πρακτικό ζήτημα της συγκέντρωσης αίματος, να διδάξει στους μαθητές και τις μαθήτριές μας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και την ανταπόκριση στις ανάγκες των συνάνθρωπων μας.

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία που θα σηματοδοτούσε και την έναρξη της τράπεζας, είχε προγραμματιστεί για το πρωί της 23ης Μαρτίου στο προαύλιο χώρο του σχολείου. Με έκπληξη, όμως, πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο Ρεθύμνου, ότι αυτή η κίνηση μας δε μπορεί να πραγματοποιηθεί, λόγω έλλειψης…φιαλών!!

Όλοι γνωρίζουμε την μεγάλη έλλειψη σε αίμα στη χώρα μας, αλλά και την προσπάθεια να αναπτυχθεί η εθελοντική αιμοδοσία. Και όμως το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αδυνατεί να ανταποκριθεί στο αυτονόητο. Με δεδομένη την ανάγκη για αίμα, το γεγονός αυτό είναι αδιανόητο.

Μας λυπεί όλους βαθύτατα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Να μην είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία εθελοντική αιμοδοσία εκτός των εγκαταστάσεών του. Ακούμε από τον διοικητή, αλλά και τον τοπικό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για τις μεγάλες επιτυχίες στον εξορθολογισμό της διοίκησης και τη μείωση του κόστους. Αν, όμως, εξορθολογισμός σημαίνει να μην υπάρχουν στο νοσοκομείο απλά και βασικά υλικά, όπως φιάλες αίματος, τότε τι μπορεί να θεωρηθεί παραλογισμός;

Ως Σύλλογος Διδασκόντων εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και απαιτούμε για τους μαθητές μας το αυτονόητο: να γίνει κανονικά η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.