«Delivery» για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών φέρεται να έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η 19χρονη που συνελήφθη τη Δευτέρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, καθώς εντοπίστηκε στην τσάντα της από τις τελωνειακές αρχές ποσότητα κοκαΐνης 2,5 κιλών με αξία πάνω από 300.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στην αναζήτηση του «αρχηγού» που φέρεται να είχε συντονιστικό ρόλο όσον αφορά τις μετακινήσεις των ατόμων που συνελήφθησαν, προσπαθώντας να βάλουν την κοκαΐνη στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη Ναρκωτικών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώθηκαν μόλις χθες σχετικά με την υπόθεση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως περιμένουν «σήμα» από την Interpol, προκειμένου να διερευνήσουν και εκείνοι με τη σειρά τους το συμβάν και το εάν υπάρχει περαιτέρω «ελληνική» εμπλοκή στο θέμα της μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών στο Χονγκ Κονγκ.

Την ίδια ώρα διερευνάται η επαφή της με ένα «τρίτο πρόσωπο», το οποίο φέρεται να την ενέπλεξε σε αυτή την υπόθεση, καθώς η ίδια δεν είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν τις ελληνικές αρχές. Άγνωστο παραμένει ακόμη πώς βρέθηκε από την Καλαμάτα όπου σπούδαζε μέχρι την Αιθιοπία, από όπου ταξίδεψε για το Χονγκ Κονγκ, και κουβάλησε για λογαριασμό διεθνούς κυκλώματος τεράστια ποσότητα της κοκαΐνης, την οποία τοποθέτησε σε ειδική θήκη μέσα στο σακίδιό της.

Το πρώτο της δικαστήριο έχει οριστεί για τον Φεβρουάριο του 2018, ενώ η νομοθεσία στη χώρα σχετικά με τα ναρκωτικά είναι ιδιαίτερα αυστηρή. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη νεαρή κοπέλα. Υπάρχει ειδική διαδικασία που ακολουθείται, προκειμένου να μπορέσω να μεταβώ στο σημείο και να την εκπροσωπήσω. Είναι δύσκολη ακόμη και η επικοινωνία μαζί της. Η οικογένειά της με εξουσιοδότησε να την εκπροσωπήσω. Οι γονείς της είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προσπαθούν να διαχειριστούν αυτό που συνέβη. Ηταν τεράστιο το λάθος της να εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση, αλλά δυστυχώς τώρα αυτό έγινε. Είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουμε πολλά στην Κίνα», ανέφερε χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπο ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης της νεαρής κοπέλας που έχει οριστεί από την οικογένειά της, προκειμένου να προσπαθήσει να την εκπροσωπήσει σε μια χώρα που έχει αρκετά αυστηρό πλαίσιο όσον αφορά τα ναρκωτικά.

«Δεν έχω καταφέρει ακόμη να πάρω μια απάντηση για το πότε θα μπορώ να την επισκεφθώ στην Κίνα. Επίσης, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται και αυτό είναι κάτι που κοιτάζω. Είναι πολύ σημαντικό να είναι καλά η κοπέλα… Η κοπέλα ήταν ένα βαποράκι και από πίσω υπάρχει σίγουρα ένα μεγάλο και διεθνές κύκλωμα που κάνει εμπόριο ναρκωτικών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Πάντως, αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας ανέφεραν από χθες ότι το 19χρονο μοντέλο επρόκειτο να μεταφέρει την τεράστια ποσότητα της κοκαΐνης στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών, η Ελληνίδα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικού στη χώρα αδίκημα που κατά το νόμο της χώρας μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ισόβια κάθειρξη και πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ.