Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Στρέφη και που οδήγησαν στην αναβολή του αγώνα μπάσκετ γυναικών μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού και Αστέρα Εξαρχείων εξέδωσε η αστυνομία.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, ομάδα εκατό περίπου ατόμων, οι περισσότεροι των οποίων είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κράνη μοτοσικλέτας και κουκούλες, επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας μολότοφ, πέτρες, λοστούς, φωτοβολίδες καθώς και άλλα αντικείμενα, κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του γυμναστηρίου.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσουν και τελικά η ομάδα αυτών των ατόμων διαλύθηκε προς τον Λόφο του Στρέφη.

Από το σημείο περισυλλέχτηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη με μονωτική ταινία κροτίδα (μολότοφ), ένα βεγγαλικό, έξι στόμια από γυάλινο μπουκάλι μολότοφ, με προσαρμοσμένο στουπί, ένας πάτος από γυάλινο μπουκάλι με ίχνη καύσης, τρία άδεια γυάλινα μπουκάλια, τρεις λοστοί και επτά κομμάτια υφάσματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι παράλληλα, έξω από σύνδεσμο οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδος στη Λ. Αλεξάνδρας, αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις αποτρέποντας την μετακίνηση εκατόν πενήντα περίπου οπαδών, που είχαν συγκεντρωθεί εκεί προκειμένου να μεταβούν στο προαναφερόμενο κλειστό γυμναστήριο.

Το τμήμα πρόληψης οργανωμένης αθλητικής βίας της διεύθυνσης ασφάλειας Αττικής, διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.