Η Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενα Ράπτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική ανάπτυξη:

«Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη με σκοπό να αποδοθεί ο οφειλόμενος φόρος τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης.

Το 2011 εορτάστηκε η 10η επέτειος του Διεθνούς Έτους Εθελοντών των Ηνωμένων Εθνών. Είναι ένας συμβολισμός για την αξία και το αποτέλεσμα της εθελοντικής πράξης. Για τη διέξοδο που προσφέρει ο εθελοντισμός στην σταθεροποίηση των κοινωνιών. Για το περιθώριο δράσης του σε κάθε τομέα. Για τη δύναμή του να διαμορφώνει τις πολιτικές που επηρεάζουν τον κόσμο που ζούμε.

Η 5η Δεκεμβρίου είναι μια ημερομηνία που μας θυμίζει πως πρέπει να κάνουμε την προσφορά συνείδηση ζωής. Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε θέμα. Πως είναι σημαντικό να ασκούμε τον εθελοντισμό και να τον κάνουμε καθημερινή πράξη ζωής».