Προσχηματικές κλητεύσεις κρατουμένων-μαρτύρων σε δικαστήρια της Αθήνας

Εγκύκλιος του Αρείου Πάγου για να επιστρέφουν άμεσα στις φυλακές που είναι κρατούμενοι


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
18:15
27/04/2017
Προσχηματικές κλητεύσεις κρατουμένων-μαρτύρων σε δικαστήρια της Αθήνας
loading

Προσχηματικές κλητεύσεις κρατουμένων από κατηγορούμενους, για να καταθέτουν ως μάρτυρες σε δίκες στην Αθήνα, με απώτερο στόχο την μεταγωγή τους στον Κορυδαλλό φαίνεται να διαπιστώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Ο εισαγγελικός λειτουργός με εγκύκλιο του προς τους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών της χώρας ζητεί να επιστρέφουν, άμεσα, στις φυλακές από τις οποίες έγινε η μεταγωγή τους, οι κρατούμενοι, πολλές φορές επικίνδυνοι, οι οποίοι προσέρχονται στα δικαστήρια της Αθήνας για να εξεταστούν ως μάρτυρες.

Με την εγκύκλιο του ο κ. Πλιώτας ζητεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς να «μπλοκάρουν» τις μεταγωγές στην περίπτωση που διαπιστώνουν ότι οι κλήσεις δεν είναι εμπρόθεσμες και δεν αναφέρουν το θέμα για το οποίο  θα εξεταστεί ο μάρτυρας- κρατούμενος.

Έχει παρατηρηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι σε πολλές περιπτώσεις οι κρατούμενοι καλούνται σε δίκες οι οποίες διαρκούν μεγάλο χρονικό διάστημα με αποτέλεσμα οι μάρτυρες- κρατούμενοι να «ξεχνιούνται» στον Κορυδαλλό.

Για το λόγο αυτό ο κ. Πλιώτας  επισημαίνει στην εγκύκλιο του πως  οι εισαγγελείς πρέπει να φροντίζουν για την επιστροφή του κρατουμένου στη φυλακή που κρατείται, όπως  έχουν  υποχρέωση από το νόμο,  αμέσως μόλις εκλείψει  ο λόγος της μεταγωγής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει