Σημαντικά αρχαιολογικά αντικείμενα ανακτήθηκαν σήμερα μετά από συντονισμένη επιχείρηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Προστασίας Πολίτη και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για περισσότερα από 70 αντικείμενα που χρονολογούνται στο στέλος του 6ου αιώνα π.Χ., μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν 4 κράνη, χρυσές μάσκες και χρυσά επιστόμια. Ένα γυάλινο αγγείο (χρησιμοποιούνταν ως μυροδοχείο), πήλινα και μεταλλικά αγγεία, 10 μικρά πήλινα ειδώλια, 2 χρυσά πέλματα, χρυσοί ρόδακες μεγάλου μεγέθους, τμήμα χρυσού διαδήματος με στικτή διακόσμηση, αποτμήματα σιδερένιου ξίφους με χρυσό έλασμα ως διακόσμηση.

Μετά τη σύλληψη των δραστών τα ανακτηθέντα ευρήματα, μεταφέρθηκαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε το Μουσείο προκειμένου να δει τα ευρήματα και να ενημερωθεί από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστο Παπουτσή. Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, τα ευρήματα υποδέχτηκαν η Γενική Γραμματέας του ΥΠΠΟΤ, κ. Λίνα Μενδώνη, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Διευθυντής Ασφαλείας Αττικής, κ. Ιωάννης Δικόπουλος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες και των δύο Υπουργείων.

«Μεγάλη επιτυχία», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ανάκτηση των αντικειμένων, «μια επιτυχία η οποία οφείλεται στην αφοσίωση με την οποία δούλεψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο Υπουργείων.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος έκανε την εξής δήλωση: «Η επιτυχία αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούμε και δουλεύουμε συλλογικά, δεν υπάρχουν αψιμαχίες μεταξύ των υπηρεσιών και όλοι δουλεύουν ο καθένας από το δικό του πόστο αλλά και συνεργαζόμαστε σε κάθε τι το οποίο χρειάζεται ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για επιτυχία μίλησε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος συνέχισε: «Έχουμε μια ακόμη μεγάλη επιτυχία της συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας, με συντονισμένες προσπάθειες, εδώ και πολύ καιρό, σε ένα πρόγραμμα που υλοποιούμε για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και κυρίως, για να ανακτήσουμε τους χαμένους, με τον όποιο τρόπο, θησαυρούς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.