Διακλαδική αστυνομική επιχείρηση με τον τίτλο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» υλοποιήθηκε σε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, με τη συμμετοχή αντρών από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης και με σκοπό την πρόληψη διαφόρων μορφών εγκληματικότητας, την περιστολή των αιτιών εγκληματογένεσης και την εν γένει εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και ευνομίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν  συστηματικοί αστυνομικοί έλεγχοι, που αφορούσαν μεταξύ άλλων τα: καταπολέμηση του παρεμπορίου, αντιμετώπιση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αποτροπή διάπραξης κλοπών, αναζήτηση ατόμων, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, εντοπισμό αλλοδαπών που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, αλλά και στη συνολική αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Αλέξανδρος» έγινε έλεγχος σε 63 άτομα και 46 οχήματα και 20 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ως αποτέλεσμα, προσήχθησαν τρία άτομα και συνελήφθησαν δύο άτομα για παράβαση του Νόμου περί υπαίθριου εμπορίου.

Βεβαιώθηκαν:22 τροχονομικές παραβάσεις, δύο παραβάσεις για επαιτεία, μία παράβαση υγειονομικής διάταξης και δύο παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία περί μέτρων για την τήρηση της κοινής ησυχίας. Κατασχέθηκαν 157 προϊόντα παρεμπορίου και 12 δενδρύλλια κάνναβης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις επαναλαμβάνονται συστηματικά και με αμείωτο ρυθμό.