Ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη εξάρθρωσε, σύμφωνα με την αστυνομία, σπείρα απατεώνων που εξαπατούσε ηλικιωμένους με το πρόσχημα θανατηφόρων τροχαίων με θύματα ανήλικους.

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης και οι γείτονές του κατάφεραν να συλλάβουν γυναίκα μέλος της σπείρας, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Όλα έγιναν το μεσημέρι στις 14:30 στο Χολαργό. Μια άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε από απόκρυψη στο σταθερό του κ. Χουλιαράκη εμφανιζόμενη ως η κόρη του Λίλη Χουλιαράκη. Η γυναίκα έκλαιγε προσποιούμενη την κόρη αναφέροντας ότι προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο. Πριν προλάβει να μιλήσει ο Μηχάλης Χουλιαράκης πήρε το τηλέφωνο ένας άνδρας λέγοντας ότι είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και του ζήτησε 20.000 ευρώ για να φτιάξει τα χαρτιά και να μην φτάσει στα δικαστήρια η υπόθεση με το υποτιθέμενο νεκρό παιδί.

Ο Μιχάλης Χουλιαράκης πανικοβλήθηκε και είπε ότι έχει 10.000 ευρώ στο σπίτι. Τότε κανόνισαν να βρεθούν κάτω από την πολυκατοικία μέσα σε λίγα λεπτά. Ο άγνωστος άνδρας του είπε ότι θα παραλάβει τα χρήματα μια γυναίκα αστυνομικός.

Ο πατέρας του Χουλιαράκη αν και αρχικά πανικοβλήθηκε μετά μίλησε με συγγενικά του πρόσωπα και κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης. Κάλεσε τους γείτονες και κατέβηκαν στον προαύλιο χώρο. Εκεί είδε τη γυναίκα και την κάλεσε να έρθει κοντά. Όταν αυτή κατάλαβε ότι υπήρχαν και οι γείτονες στην αυλή προσπάθησε να φύγει και άρχισε να φωνάζει αλλά την ακινητοποίησαν και την οδήγησαν στο ΑΤ Χολαργού.