Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπής που διαπράχθηκαν στο Ρέθυμνο και συνελήφθησαν σήμερα δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 27 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Πρόκειται για κλοπές σε οχήματα που είχαν καταγγελθεί σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου καθώς επίσης αναφορές, σχετικά με δύο άγνωστα άτομα που κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε τουριστικές περιοχές και διαπράττουν κλοπές σε ενοικιαζόμενα οχήματα παραθεριστών. Η ΕΛ.ΑΣ ξεκίνησε αναζητήσεις και το αποτέλεσμα ήταν ο εντοπισμός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν ο 24χρονος και ο 27χρονος.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ από την προανάκριση διαπιστώθηκε πως οι δύο άνδρες από κοινού, είχαν διαπράξει τρεις κλοπές από ενοικιαζόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα, προχθές 04.04.2016 το πρωί, σε παραλία του Δήμου Αγίου Βασιλείου, έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου, το οποίο είχε νοικιάσει 48χρονος από την Αυστρία και αφαίρεσαν τσάντα η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα αντικείμενα. Στη συνέχεια, χθες 05.04.2016 το μεσημέρι, 44χρονος από την Γερμανία κατήγγειλε ότι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου που είχε νοικιάσει και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ. Επίσης χθες το μεσημέρι εκ νέου Γερμανός τουρίστας 48 ετών με τον ίδιο τρόπο, όπως ανέφερε στην αστυνομία, άγνωστοι του αφαίρεσαν από το αυτοκίνητο τσάντα η οποία περιείχε διάφορα αντικείμενα συνολικής χρηματικής αξίας 400 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.