Την έκδοση στην Κύπρο και του δεύτερου συνεργάτη του Ανδρέα Βγενόπουλου , Μάρκου Φόρου για τη  υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας Αθ. Ακριτίδης.

Στο Ποινικό Τμήμα συζητήθηκε η έφεση, του άλλοτε  μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλους της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής, Μάρκου Φόρου κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών το οποίο άναψε το πράσινο φως για την έκδοση του στην Κύπρο.

Ο αντεισαγγελέας πρότεινε την έκδοση του κ. Φόρου για ένα από τα συνολικά τέσσερα αδικήματα που αντιμετωπίζει ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με τον συνάδελφο του Δασούλα, που χθες έκανε την ίδια εισήγηση και για τον Ε. Μπουλούτα ,έτερο συνεργάτη του επιχειρηματία.

Ο κ. Ακριτίδης εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Φόρος πρέπει να εκδοθεί μόνο για την κατηγορία της τήρησης ψευδών λογαριασμών από διευθυντές εταιρειών, καθώς  μόνο για αυτήν προκύπτει διπλό αξιόποινο, δηλαδή είναι αξιόποινη πράξη κατά το Ελληνικό Ποινικό Δίκαιο.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι του κ. Φόρου, επεσήμαναν πως   η δίκη του -στην περίπτωση που κριθεί -πρέπει να γίνει στην Ελλάδα, καθώς «στην Κύπρο δεν θα έχει δίκαιη δίκη».

Τον τελευταίο λόγο, πάντως, για την έκδοση ή όχι των συνεργατών του κ. Βγενόπουλου έχει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.