Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος δύο Ελλήνων. Οι δύο άντρες υπέκλεπταν συστηματικά βάση δεδομένων γνωστής Υπηρεσίας Πληροφοριών τηλεφωνικού καταλόγου Ελλάδος και πουλούσαν τα δεδομένα μέσω γνωστού ηλεκτρονικού καταστήματος και εφαρμογών «έξυπνης» τηλεφωνίας.

Η ζημιά της ανώνυμης εταιρείας που έκανε τη σχετική καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ξεπερνά το ποσό των 3.600.000 ευρώ, μέρος του οποίου θα αποτελούσε έσοδο των δημοσίων ταμείων.

Οι δύο άντρες ηλικίας 34 και 44 ετών από την Άρτα και το Βόλο αντίστοιχα εξήγαγαν παράνομα το περιοχόμενό της βάσης δεδομένων και είχαν φτιάξει μία εφαρμογή, η οποία στηριζόταν στη βάση δεδομένων και πωλούνταν διαδικτυακά σε κατόχους smartphone.

Χθες έγιναν έρευνες, παρουσία εισαγγελέα, στα σπίτια τους όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος Η/Υ.

Και οι δύο κατηγορούνται για εισβολή σε υπολογιστικά συστήματα, απάτη με υπολογιστή, καθώς και για παραβάσεις των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας και περί σημάτων, ωστόσο δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτόφωρου.