Μετά από έρευνες, εντοπίστηκε και συνελήφθη τελικά και ο δεύτερος δράστης που αναζητούσαν οι αστυνομικοί για τη χθεσινή ληστεία στο Κέντρο Νεότητας της Νεάπολης Θεσσαλονίκης, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη δημοπρασία οχημάτων του ΟΔΔΥ.

Πρόκειται για τον 28χρονο Κλεομένη Σαββανίδη, ο οποίος εντοπίστηκε κοντά στο σπίτι του και αναγνωρίστηκε από τους αυτόπτες μάρτυρες. Ο συνεργός του, ο 23χρονος Ράμι Καχλάν από τη Συρία, συνελήφθη λίγο μετά από τη ληστεία, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία μοτοσικλέτα, την οποία είχαν χρησιμοποιήσει για να διαφύγουν, όπως επίσης: ένα πιστόλι τύπου CZ 75B με σφαίρα στη θαλάμη και δεκαπέντε σφαίρες στο γεμιστήρα, μία επιθετική χειροβομβίδα τύπου RGB, ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης με ακουστικά, σκούφοι, μπλούζες και ένας δερμάτινος χαρτοφύλακας, που περιείχε: 35.947,00 ευρώ, δύο επιταγές των 530 ευρώ και 2.000 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και 87 αποδείξεις του ΟΔΔΥ.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια των συλληφθέντων, στην περιοχή της Άνω Πόλης, αλλά και σε σπίτι νεαρής ημεδαπής, μεταξύ των υπολοίπων πειστηρίων, κατασχέθηκαν επίσης, ένα αεροβόλο περίστροφο, μία συσκευή εκτόξευσης σπρέι πιπεριού, μία περούκα, χειρόγραφα κείμενα και προσχέδια κειμένου με αναρχικό περιεχόμενο, μία ξύλινη στρόγγυλη σφραγίδα με την ένδειξη «ΑΠΘ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ», πέντε κενά δελτία ειδικού φοιτητικού εισιτηρίου του Ο.Α.Σ.Α., τρία κενά βιβλιάρια σπουδών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., μία κενή ταυτότητα μεταπτυχιακού σπουδαστή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του Α.Π.Θ., μικροποσότητα χασίς, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος USB, κλειδιών και τηλεκαρτών.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν, μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εξερεύνηση και περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Σύστασης Συμμορίας», «Ληστείας», παράβασης του Νόμου «περί Όπλων», παράβασης του Νόμου «περί Ναρκωτικών», «Αποδοχής προϊόντων εγκλήματος», «Υπόθαλψης εγκληματία», «Απείθειας» και «Ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης» και θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο Κλεομένης Σαββανίδης

Ο Ράμι Καχλάν