Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου μιας 63χρονης γυναίκας στη Χαλκίδα, που εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της. Ο θάνατός της αρχικά είχε αποδοθεί σε παθολογικά αίτια, αλλά τελικά αποδείχθηκε δολοφονία.

Το νήμα της ζωής της γυναίκας, στο σπίτι της οποίας δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, κόπηκε βίαια με πέντε μαχαιριές στον αυχένα, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, χάθηκαν και τα χρήματα που είχε και για τα οποία γνώριζαν ελάχιστοι.

Η κόρη του θύματος παραθέτει στην εκπομπή «Live News» τα γεγονότα με τη σειρά την ώρα που οι αστυνομικοί συνεχίζουν τη μεγάλη έρευνα για το έγκλημα που έχει συνταράξει τη Χαλκίδα.

Στενοί συγγενείς της γυναίκας χαρακτηρίζουν το έγκλημα στην εκπομπή «Live News» περίεργο. Στο μυαλό τους από χθες βρίσκονται οι ίδιες σκέψεις.

«Ότι είναι λίγο περίεργο, είναι. Μπήκαν μέσα στο σπίτι και πήγαν ακριβώς εκεί που είχε τα λεφτά. Αυτό είναι λίγο περίεργο, δεν είναι;», είπε ξάδερφος του θύματος.

Όπως λέει η κόρη της 63χρονης, ο θάνατος της μητέρας της σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή. Εκείνο το πρωινό όταν ξεκίνησε για τη δουλειά της, τίποτα, όπως αναφέρει, δεν έδειχνε τα όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν.

«Δεν έχουμε βρει σημάδια παραβίασης στο σπίτι και τις πόρτες. Μέναμε οι δύο μας εκεί, και κλειδιά, πέρα από εμένα, είχε μόνο μια γυναίκα, που τη βοηθούσε, γιατί είχε κάποια προβλήματα υγείας. Έχει δώσει κατάθεση, αλλά ούτε αυτή δεν ξέρει κάτι. Και για τα χρήματα γνωρίζαμε μόνο η μητέρα μου και εγώ. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, ούτε κάποια αντιπαράθεση υπήρχε», δήλωσε η κόρη του θύματος στο «Live News».

Από τα λόγια της κόρης της προκύπτει ότι το έγκλημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της περασμένης Παρασκευής. Από το διάστημα που εκείνη έφυγε για τη δουλειά μέχρι την ώρα που μπήκε στο σπίτι η οικιακή βοηθός.

«Μια φίλη τη βρήκε νεκρή. Εγώ, όταν την είδα, κατάλαβα ότι δεν ήταν πέσιμο, γιατί είδα πώς είχε πεταχτεί το αίμα», συμπλήρωσε η κόρη του θύματος.

Ποιος και γιατί, όμως, είχε λόγους να σκοτώσει μια ανήμπορη και φιλήσυχη γυναίκα στο σπίτι της; Πώς εξηγείται το μίσος που κρύβει το φονικό με τις αλλεπάλληλες μαχαιριές στον αυχένα; Ποιος κατάφερε να μπει στο σπίτι χωρίς να παραβιάσει την είσοδο; Ποια είναι τα σκοτεινά μυστικά που κρύβει η υπόθεση θρίλερ;

«Προφανώς και είναι κάποιος γνωστός. Ήξερε. Αν ήταν κάποιος που πήγε να ληστέψει, θα ανακάτευε όλο το σπίτι. Εγώ αν πήγαινα να κλέψω, θα το ανακάτευα το σπίτι, για να βρω τα λεφτά, γιατί δεν ξέρω πού είναι. Εκεί, έχουν μπει μέσα και, πέρα από το ότι δεν υπήρχε διάρρηξη, έχουν πάει κατευθείαν εκεί που είχε τα χρήματα», πρόσθεσε ο ξάδελφος.

Θολά σημεία πίσω από το στυγνό φονικό

Λίγες ώρες προτού η 63χρονη οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία, οι περισσότεροι από τους δικούς της ανθρώπους σκέφτονται πάνω-κάτω τα ίδια.

«Χρήματα πήραν και τη μαχαίρωσαν στον λαιμό. Ήταν πεσμένη στις σκάλες, στην είσοδο, με αίμα», ανέφερε άλλος συγγενής της γυναίκας.

Αρχικά, ο θάνατός της αποδόθηκε σε δυστύχημα από πτώση στο σπίτι της. «Ο ιατροδικαστής αρχικά δεν είχε μιλήσει για δολοφονία. Μπορεί να ξανακοιτάξει τις γνώσεις του», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Προχθές μέσα από το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης διαπιστώθηκε πως το θύμα δολοφονήθηκε και στην τοπική αστυνομία σήμανε συναγερμός. «Ήταν με την κόρη της, έμενε με την κόρη της, αλλά εκείνη την ημέρα, δεν ξέρω γιατί, δεν ήταν εκεί η κόρη της», σχολίασε μια ξαδέλφη της.

Η κόρη της Χαλκιδαίας που έχασε τη ζωή της με αυτόν τον τρόπο δηλώνει συντετριμμένη. Περιμένει, όπως λέει, να «πέσει φως» στο έγκλημα και να βρεθεί ο άνθρωπος που σκότωσε τη μητέρα της.

«Έχει χρηματική περιουσία. Έχουν εδώ πέρα οικόπεδα, αλλά δεν έχει καμία σχέση. Σε χρήμα δεν είχε η οικογένεια», είπε ο θείος της.

Τις προηγούμενες μέρες τίποτα δεν προμήνυε το έγκλημα. Οι ρυθμοί στη ζωή της άτυχης γυναίκας δεν είχαν αλλάξει, δεν είχαν παρατηρηθεί κινήσεις έξω από το σπίτι που να κινήσουν υποψίες και δεν υπάρχει αναφορά για κάποιο καυγά, που έκανε τα πράγματα να ξεφύγουν.

«Ήταν αξιόλογο κορίτσι, ήταν πετυχημένη και με τον άντρα της, που πέθανε δυστυχώς», πρόσθεσε ο θείος της.

Η κηδεία της γυναίκας τελέστηκε σήμερα στις 18:30 το απόγευμα, ενώ ακολούθως συγγενείς και φίλοι της 63χρονης θα τη συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία, σε νεκροταφείο της Χαλκίδας.