«Είναι μια ήσυχη γειτονιά, δεν είχαμε ποτέ εμπλοκές, τσακωμούς και φωνές. Έτσι όταν ακούσαμε οχλαγωγία βγήκαμε στα μπαλκόνια και είδαμε περιστατικό βίας σε βάρος μιας γυναίκας» περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας στη Γλυφάδα, που κατέληξε σε αυτοκτονία του 29χρονου δράστη.

«Μετά από λίγο συμπτωματικά πέρασε η αστυνομία, αυτός φοβήθηκε και μπήκε στην πολυκατοικία και η γυναίκα ήταν στην είσοδο και φώναζε» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην οδό Ικαρίας, όταν αστυνομικοί σε τυπική περιπολία είδαν ένα ζευγάρι να τσακώνεται στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. Τότε, η γυναίκα φώναξε «βοήθεια» και έτρεξε προς το μέρος τους.

Εκείνοι πήγαν να συλλάβουν τον άνδρα και τότε εκείνος έτρεξε και ταμπουρώθηκε στο σπίτι του, που ήταν στον τέταρτο όροφο πολυκατοικίας. Στη συνέχεια, εκδόθηκε εντολή εισαγγελέα και μέλη της ΟΠΚΕ με δυνάμεις της Πυροσβεστικής πήγαν στο σημείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας απείλησε να ανατινάξει το σπίτι στον αέρα, ενώ έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα πιστόλι 9 χιλιοστών που είχε παράνομα την κατοχή του, λίγο πριν φτάσει στο σημείο ο ειδικός διαπραγματευτής.

Σεσημασμένος για ληστεία, ναρκωτικά και απείθεια ο 29χρονος

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας ήταν γνώριμος των αρχών για ληστεία, ναρκωτικά και απείθεια και για παλαιότερη υπόθεση έπρεπε να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα και συγκεκριμένα την πρώτη του μηνός και την 16η μέρα.

Επίσης, φέρεται να εμπλέκεται σε τροχαίο με εγκατάλειψη που έγινε χθες Πέμπτη 11 Απριλίου.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σήμερα και ώρα 16.05 αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε.  διερχόμενοι, κατά την περιπολία τους από δρόμο της Γλυφάδας, άκουσαν φωνασκίες και πλησίασαν προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Εκεί ενημερώθηκαν από περίοικους ότι εντός πολυκατοικίας, άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα.

Άμεσα προσέγγισαν την πολυκατοικία, όπου ανέβηκαν στον 4ο όροφο και στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας εισήλθε σε διαμέρισμα και κλειδώθηκε, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, υπό τον συντονισμό και καθοδήγηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου μετέβησαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σταθμός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Διαπραγματευτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά, προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας τον χώρο.

Μετά από Εισαγγελική εντολή και ενώ ο άντρας δεν ανταποκρινόταν, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν τον άνδρα νεκρό, με τραύμα από πυροβόλο όπλο.