Ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής Γρίβα που τη σκότωσε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Ανάργυρων είναι καλά στην υγεία του, παρά το γεγονός ότι νοσηλεύεται στο Τζάνειο, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννακό.

Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Live News» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε πως ο άνδρας «είναι καλά στην υγεία του, παίρνει μόνο αντιβίωση».

Έπειτα, σχολιάζοντας τις συνθήκες κράτησής του, ανέφερε ότι τέσσερις υπάλληλοι σωφρονιστικών καταστημάτων τον φρουρούν έξω από το δωμάτιο του, ενώ υπάρχει περιπολικό στην είσοδο του νοσοκομείου με τρία ως τέσσερα άτομα.

Έτσι, μέσα στην ημέρα υπάρχουν έως και 24 φρουροί που προσέχουν τον 39χρονο, ο οποίος τραυμάτισε τον εαυτό του μερικές μέρες μετά τη δολοφονία της πρώην συντρόφου του.

«Δεν είχε καμία δουλειά να πάει στο νοσοκομείο»

Ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας μίλησε στο Newsbeast και συγκεκριμένα στη Σταυρούλα Πεταλιού, αναφερόμενος στο απόλυτο αλαλούμ, που σημειώθηκε με τη μεταφορά του δράστη.

«Οι γιατροί στο Αττικόν, οι οποίοι είναι κρατικοί λειτουργοί, του έδωσαν εξιτήριο. Θα έπρεπε, λοιπόν, με αυτό το χαρτί να πάει στο κελί. Δεν είχε καμία δουλειά να πάει στο νοσοκομείο ξανά.

Εκεί (στη φυλακή) θα έπρεπε, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος να βρει έναν τρόπο να τον επιτηρεί 24 ώρες το 24ωρο, γιατί είναι προφυλακισμένος και όχι φυλακισμένος, ώστε να μην κάνει ξανά κάποια απόπειρα αυτοκτονίας. Αυτό όμως δεν συνέβη», υπογράμμισε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

«Αφού αποφασίστηκε τελικά η μεταφορά του στο Τζάνειο, ο 39χρονος βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωνόμενο θάλαμο και φρουρείται από επτά αστυνομικούς», τόνισε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

«Οι αστυνομικοί είναι όλο το 24ωρο και μέσα στο δωμάτιο-κελί αλλά και έξω από αυτό», εξήγησε και συμπλήρωσε:

«Είναι απολύτως ασφαλισμένος (σ.σ. τον φρουρούν) αυτή την ώρα, αλλά κανονικά πρέπει να πάει ξανά στο κελί του στη φυλακή και να φροντίσουν οι φύλακες μαζί με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον γενικό γραμματέα, που έχει την εποπτεία των φυλακών, το πού θα φυλαχθεί, για να μην ξαναπροσπαθήσει να αυτοκτονήσει».