Ένα ιδιόχειρο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση και την συμφωνία που έκανε με τις αδελφές του πριν από 30 χρόνια, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Live News.

Ο ένας από τους ιδιοκτήτες της European Navigation, της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα στην οποία εκτυλίχτηκε το μακελειό το πρωί της Δευτέρας, αναφέρει κάτι που μπορεί να θεωρηθεί προφητικό: «εάν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημιά της εταιρείας και χειρότερα της υγείας».

Στο σημείωμα του Σπύρου Καρνέση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Αναλογισθείτε σε τι μέρος καθόμαστε και κάνουμε αυτό το συμβούλιο αναλογισθείτε τους μισθούς που παίρνουμε τα μεγέθη διανομής κερδών τα σπίτια που ζούμε τα εξοχικά μας τα κότερα τον τρόπον ζωής μας και επίσης αναλογισθείτε πως είμαστε πριν 20 χρόνια και τότε πέστε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό που:

α) μας χαρίζει ακόμα το μεγαλύτερο αγαθό την υγεία (πρέπει να την κρατήσουμε όσο μπορούμε).

β) μας χαρίζει πληθώρα χρημάτων που πράγματι δεν ξέρουμε που να τα ξοδέψουμε.

γ) Όλοι μας να αναλογισθούμε ότι το επόμενο στάδιο μετά από εδώ θέλει μεγάλη προσοχή σύνεση και αυτοκριτική διότι είναι ακριβώς το στάδιο που επειδή τα έχουμε όλα και τόσο πλούσια ούτε ο Θεός ούτε η συνείδηση μας δεν μας επιτρέπει να έχουμε παράπονο διότι εάν μετά από όλα αυτά έχουμε παράπονο είναι τόσο άδικο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ζημιά της εταιρείας και χειρότερα της υγείας».

Το άγνωστο οικογενειακό συμβούλιο που κατήγγειλαν οι αδερφές Καρνέση στην αγωγή τους

Στο μέχρι σήμερα άγνωστο οικογενειακό συμβούλιο που κατήγγειλαν οι αδερφές Καρνέση στην αγωγή τους συζητήθηκαν, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που δημοσιεύει η εκπομπή του Mega, τρία θέματα: 1. ο διαχωρισμός φορτηγών – πετρελαιοφόρων πλοίων 2. οι ανωτέρω δυο διαχειρίστριες εταιρείες να είναι τελείως ανεξάρτητες μεταξύ των και 3. Drug and alcohol policy.

Υπάρχει και πρόβλεψη για τις σχέσεις με το υπαλληλικό προσωπικό.

Η μισθοδοσία – Τα ποσοστά και το 3% του προσωπικού

Στο ίδιο αποκαλυπτικό έγγραφο αποκαλύπτεται και η μισθοδοσία που περιλαμβάνει τα ποσά που δεν πάνε για νέες επενδύσεις για τον Σπύρο Καρνέση είναι στο 10% και για τις αδερφές του στο 5%

-Σ. ΚΑΡΝΕΣΗΣ: 10%

-Ρ. ΚΑΡΝΕΣΗΣ:10%

-Δ. ΚΑΡΝΕΣΗ: 5%

-Α. ΒΛΑΣΑΚΗΣ: 3%

-Μ. ΚΑΡΝΕΣΗ: 5%

-ΚΙΚΗ ΚΑΡΝΕΣΗ: 1%

-ΕΛΕΥΘ. ΚΑΡΝΕΣΗ1%

-ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΝ: 3%